Ești obosită tot timpul? Ce boală ascunde acest simptom

239

Dacă mai tot timpul resimți starea de oboseală este posibil să ai probleme cardiace, fără ca măcar să știi lucrul acesta. În cazul în care toate analizele ți-au ieșit bine, iar starea tot persistă, poate ar fi bine să mergi la un cardiolog.

O tânără din Statele Unite care se simțea mai tot timpul obosită a descoperit, într-un final, că problemele ei sunt mult mai grave decât o lipsă de magneziu sau afecțiuni hepatice.

Katie Davis se simțea rău și avea senzația că nu se poate juca la fel de mult precum ceilalți copii încă de la vârsta de 12 ani. Atunci părinții au dat vina pe pubertate, cu transformările hormonale aferente, însă aveau să descopere că lucrurile stăteau cu totul altfel.

Semnalul de alarmă a fost dat atunci când Katie a leșinat imediat după ce s-a trezit din somn. A fost dusă de urgență la spital, unde i s-au făcut analize amănunțite. Câteva zile a fost țiunută sub observație în spital: doctorii au observat că pulsul ei creștea brusc foarte mult sau scădea peste un minut alarmant de mult. Însă alte probleme nu au constata la Katie, atunci în vârstă de 12 ani.

Copila nu se putea mișca, nu putea face nimic din ceea ce făceau celelalte fete și băieți de vârsta ei. În clasa a VI-a a trebuit să stea tot anul acasă, în pat, pentru că orice efort o obosea peste măsură. Cu toate acestea, medicii nu reușeau să-i pună un diagnostic clar. Ba chiar credeau că este totul în mintea ei și au sfătuit-o să meargă la psihiatru.

La 13 ani părinții au dus-o la un alt cardiolog care, după mai multe teste speciale, a ajuns la concluzia că fata suferea de disautonomie – o afecțiune din cauza căreia toate funcțiile corpului nu mai răspundeau brusc, ca urmare a interacțiunii organismului cu diverși factori. Atunci fata a aflat că suferă de o boală incurabilă, dar care poate fi ținută sub control, afecțiune cu care sunt diagnosticați 1 din 100 de tineri. Aproximativ 80 la sută dintre cei care suferă de această boală sunt fete de vârste mici.

Medicamentele au ajutat-o pe Katie să supraviețuiască, iar în prezent tânăra, în vârstă de 22 de ani, și-a întâlnit alesul și s-a căsătorit. Femeia în continuare nu poate sta mai mult de trei minute în picioare, nu va putea face un copil, iar pentru a reuși să facă activitățile de zi cu zi se deplasează cu un scaun cu rotile, în care se odihnește atunci când obosește. Nu are un serviciu, dar se ocupă de treburile casnice: gătește, spală, calcă, redecorează, desigur atât cât îi permite forța fizică. Speră ca, într-o zi, să aibă o adevărată familie alături de soțul ei, cu care a stabilit să adopte un copil. ”Simt un sprijin atât de mare în el. De aceea sunt fericită în fiecare zi”, mărturisește Katie.

Sursa: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ