Un lugojan emigrat în Canada, scârbit de țara în care s-a născut: ”Astăzi e ziua mea de eliberare de putrefacția din România voastră”!

29506

Un lugojan emigrat în Canada în urmă cu aproape 30 de ani are mesaj extrem de dur la adresa României, pe care a părăsit-o încă de pe vremea comunismului și de care se simte scârbit.

George Angelescu a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj:

Astăzi, la mine în Calgary, orașul meu și țara mea și a strănepoților mei, Canada, este doar 4:35, după-amiaza de 19 august, 2017. În aproape 30 de ani de când am fugit din România voastră și Lugojul meu (am fugit foarte tânăr), am venit acolo DOAR o singură dată. Ca în fiecare an, 19 august este o zi emoțională pentru mine. Atunci puteam fi împușcat, ca prietenii mei la ale căror coșciuge am plâns înainte. Pe unii i-au adus împușcați de pe graniță. Pe alții i-au îngropat în gropi comune, ca cea de la Halinga, Turnu Severin. Să vă fie rușine, jegurilor de români mincinoși, prefăcuți și infantili intelectual. Nu toți. Ați distrus și distrugeți viitorul viitorului strănepoților voștri, fiindcă sunteți anormali.

Astăzi este Ziua mea de Renaștere. Pe 19 august am fugit de voi și de România voastră afectată de maladia care v-a cuprins sufletele și creierele bolnave. Nu mai aveați urechi să înțegeți ce vă transmiteam. Erați surzi și muți la mesajele noastre, infantililor care azi vă dați rotunzi. Înjurați, dar nu aveți sânge în voi. Sunteți goi, lași, perverși și prefăcuți.

Azi se împlinesc ani de când am fugit de voi și de România voastră. Astăzi sunt mândru și mulțumesc Dumnezeului meu, în care cred, că mi-a ascultat rugăciunile, întotdeauna. Mă rugam ca un descreierat pe granița voastră română să nu mă împuște și au trecut trei soldați pe lângă noi și nu ne-au împușcat. Am fost trei. Eu, Adi de la Gruni și Doru din Lugoj. A fost pe 19 august. A ieșit luna plină, că noi am calculat greșit, din cauza emoțiilor și fricii de moarte. A fost teribil. Voi ați fost lași. M-am făcut plat, una cu pământul, și am zis ”Doamne, împușcă-mă, dacă atâta valorez, și știu că românul își vinde și pe mă-sa pentru 7 zile de permisie”. M-am rugat, cum mă rog și acum. Ați fost trădători. Noi am fost luptători.

Astăzi, 19 august, e Ziua mea de la eliberarea de putrefacția din România voastră.

George Angelescu a făcut parte, pe când era încă în România, din Cenaclul Alter Ego din Lugoj, iar acum, în Canada, este producător executiv, regizor, scenarist și senior editor la o televiziune ce difuzează un serial educațional pe care el l-a scris. Produce, de asemenea, un program ”Alberta Weekly”, un magazin TV săptămânal.

UPDATE: La câteva ore de la publicare, probabil ca urmare a numeroaselor comentarii primite, Angelescu a șters postarea.

86 COMENTARII

 1. Imi pare rau pentru George Angelescu. Nu intelege nimic din Romania in care exista viata in societate de peste cinci mii de ani, daca nu chiar vreo douasprezece mii de ani. Canada lui de adoptie e colonie de prin secolul optsprezece ? Si eu am reusit sa trec frontiera inainte de 1989, sub gloante… Lucrurile nu merg bine aici de prin 1930 dar asta nu ne da dreptul sa spunem cretinatatile pe care le debiteaza Domnia sa ! Ii lipsesc cei sapte ani de acasa si urmatorii… Ii recomand sa-si scimbe numele si sa uite de Romania. Isi face de ris familia in care s-a nascut si Lugojul natal. Concepe programe culturale ? Ceva nu e in regula cu Canada de azi !

  • Ai dreptate in viziunea mea… Din pacate sunt multi ca ei. Nu trebuie sa ne suparam. Trebuie sa ne bucuram ca au plecat, ca am scapat de potentiali dusmani.

   • Tu esti cel mai mare dusman al vietii si al propriei tari ., bucurestete ca nai autostrazi si picior de turist strain si ca din cauza haitei tale medievale pleaca oamenii normali unde vad cu ochii ….postarea ta e putin zis groteasca. Bucureste te sarpe .

  • Oare ce-ar zice stramosii sai daca l-ar auzi? Bine zis ca nu are cei sapte ani de acasa. Parca eram noi vinovati, dar absolut toti in mintea lui seaca, de ceea ce i s-ar fi putut intampla. De fapt el este modelul de otreapa romaneasca. „Cine-au indragit strainii, manca-i-ar inima cainii….!”

  • Din nefericire d-nul Georgescu are perfecta dreptate.In majoritatea lor ,romanii sunt lasi,lipsiti de moralitate si verticalitate,usor de manipulat,dar pentru toate astea,tara nu este de vina,ci jegurile pesd-isto-comuniste poarta toata vina,romanii avand vina ca nu sunt suficienti de uniti pentru a termina odata pentru totdeauna de aceasta ciuma rosie,de aceasta plaga sociala.

  • „Romania in care exista viata in societate de peste cinci mii de ani, daca nu chiar vreo douasprezece mii de ani.”

   Vechimea reala a statului Romania si a societatii romanesti nu depaseste 2 secole. Invata istorie. Ce a fost inainte – invazii ale diferitelor imperii, spalare etnica, depopulare si repopulare a zonei respective s-a intamplat si in Canada ori USA. Pe noi ne-au calarit grecii, romanii, turcii, austriecii, rusii etc. Toti cotropitorii si sclavii devarsati din marile imperii si-au facut nevoile fiziologice aici, rezultand o populatie cu un ADN extrem de modest, dat fiind si IQ-ul pe care il avem raportat la nivelul global, in medie, pe tara. Suntem printre cei mai pr**ti oameni ai planetei, ne-am gonit mereu valorile si nu suntem in stare sa ne dezvoltam. Caragiale ne-a descris perfect, dupa care a plecat si s-a stabilit la Berlin. Brancusi a fost alungat din tara, dar facut geniu de catre francezi. Acum plangem dupa operele lui si ne dam mari ca era roman. Nu va este rusine sa mai incercati sa denaturati realitatea istorica? Sunteti gunoaiele Europei, folositi drept sclavi de consum si chiar va meritati soarta, caci sunteti niste snobi incompetenti. Asta a fost de mii de ani, asta va ramane Romania. Tatal si mama mea s-au zbatut sa imi ofere ceva mai bun decat jegul ala de tara in care coclesc viermii si gunoaiele. Am fost acolo de 2 ori, am vazut fitele, m-am imbolnavit cu mancare expirata. Stiu perfect romana, mai bine decat 90% dintre voi care sunteti semi-analfabeti. Sunt insa cetatean spaniol, nascut in Barcelona si nimeni nu poate sa-mi spuna nimic, decat daca se oftica. Eu nu mai sunt roman si nici nu ma mandresc ca ma trag din Romania, caci nu am de ce. Le multumesc parintilor ca m-au nascut intr-o tara adevarata, ca mi-au dat dreptul la o identitate adevarata in lumea asta. Voi sunteti sclavii tarilor dezvoltate.. dar va meritati soarta, deoarece sunteti snobi, fitosi, parveniti si… adevaratii tigani ai Europei. Voi dati banii afara pe masini de lux, ca sa mergeti prin gunoaie si gropi cu ele. Lapusneanu avea dreptate – sunteti prosti. Caragiale spunea clar „la vremuri noi, tot noi”. Asadar, nu aveti nicio sansa, deoarece schimbarea unei tari presupune educatie buna, dar voi sunteti TIGANI.

   • UN SINGUR LUCRU NU TE-AU INVATAT. TARA O PORTI IN SUFLET NU PE UNDE SALASUIESTI S-AU I-TI FACI VEACUL. DAR AI TAI NU TI-AU TRASMIS UN SIMPLU LUCRU. VREI NU VREI RADACINILE TALE SE RAGASESC IN PAMANT ROMANESC. ESTI PRECUM TOTI PARVENITI,AROGANT,PLIN DE IFOSE SI IDEI PRECONCEPUTE. INCERCA SA-TI ADUCI UN MIC APORT LA POPORUL CARE NU-TI APARTINE SI NU TE MERITA, CUM SPUI TU. IN AFARA DE A IMPROSCA CU NOROI CE CREZI CA AI ADUS NOU LA OBARSIA POPORU-LUI ROMAN, NULITATE,SI INGANFARE !CA TINE EUROPA E PLINE DE ASA ZISI CETATENI DE BINE. ROMANII AU CE-L M-AI FRUMOS IMN : DESTEPTA-TE ROMANE,POTI SA -L PRECUM UN SFA,T IMNUL ALA FACE M-AI MULT DECAT TOATE COMETRARII-LE POSTATE DE ASA ZISI ROMANI DE BINE. CINE I-SI RENEAGA ORIGINEA E PRECUM COPACUL FARA RADACINI, DEGEABA CRESTE MAIESTOS SI FRUMOS LA PRIMA ADIERE DE VANT VINE CULCAT LA PAMANT SI SE USUCA CU TOATE MAIESTUOZITATE LUI. GANDESTE UN PIC ,PRECUM IN FAMILIE AVEM NEAMURI,RUDE BUNE,M-AI PUTIN BUNE,CAND POTI AI EVITI D-AR IN MOMENTUL DURERII TE INTALNESTI CU TOTI. STAI IN TARA IN CARE TU ESTI DECAT UN EMIGRANT ASTA DACA I-TI ACCEPTI DESTINUL, NU APARTII SPANIEI NU O SA APARTII NICIODATA ,POATE COPII,COPII-LOR TAI VOR DEVENI SPANIOLI,D-AR NUMAI CU UN PASAPORT NU INEAMNA CA DACA I-TI PLACE PHAELIA IN LOC DE MICI ESTI SPANIOL, PENTRU RESTUL POPORU-LUI ESTI UNUL NASCUT PE PAMANT SPANIOL

    • UN SINGUR LUCRU NU TE-AU INVATAT. TARA O PORTI IN SUFLET NU PE UNDE SALASUIESTI S-AU I-TI FACI VEACUL. DAR AI TAI NU TI-AU TRASMIS UN SIMPLU LUCRU. VREI NU VREI RADACINILE TALE SE RAGASESC IN PAMANT ROMANESC. ESTI PRECUM TOTI PARVENITI,AROGANT,PLIN DE IFOSE SI IDEI PRECONCEPUTE. INCERCA SA-TI ADUCI UN MIC APORT LA POPORUL CARE NU-TI APARTINE SI NU TE MERITA, CUM SPUI TU. IN AFARA DE A IMPROSCA CU NOROI CE CREZI CA AI ADUS NOU LA OBARSIA POPORU-LUI ROMAN, NULITATE,SI INGANFARE !CA TINE EUROPA E PLINA DE ASA ZISI CETATENI DE BINE. ROMANII AU CE-L M-AI FRUMOS IMN : DESTEPTA-TE ROMANE,POTI SA -L IEI PRECUM UN SFAT IMNUL ALA FACE M-AI MULT DECAT TOATE COMETARII-LE POSTATE DE ASA ZISI ROMANI DE BINE. CINE, I-SI RENEAGA ORIGINEA E PRECUM COPACUL FARA RADACINI, DEGEABA CRESTE MAIESTOS SI FRUMOS LA PRIMA ADIERE DE VANT VINE CULCAT LA PAMANT SI SE USUCA CU TOATE MAIESTUOZITATE LUI. GANDESTE UN PIC ,PRECUM IN FAMILIE AVEM NEAMURI,RUDE BUNE,M-AI PUTIN BUNE,CAND POTI AI EVITI D-AR IN MOMENTUL DURERII TE INTALNESTI CU TOTI. STAI IN TARA IN CARE TU ESTI DECAT UN EMIGRANT ASTA DACA I-TI ACCEPTI DESTINUL, NU APARTII SPANIEI NU O SA APARTII NICIODATA ,POATE COPII,COPII-LOR TAI VOR DEVENI SPANIOLI,D-AR NUMAI CU UN PASAPORT. NU INEAMNA CA DACA I-TI PLACE PHAELIA IN LOC DE MICI ESTI SPANIOL, PENTRU RESTUL POPORU-LUI ESTI UNUL NASCUT PE PAMANT SPANIOL

  • Eu locuiesc in MONTREAl, am cetatenie canadiana dar spun TOT TIMPUL (cu mandrie) ca sunt ROMAN…..TARA MEA este si va ramane (in sufletul meu) ROMANIA….si asta pana la sfarsitul vietii mele……Nepotica mea are 4,5 ani dar spune ca-i romanca…..Nu cred ca trebuie sa adaug mai mult pentru acest (din fericire) fost roman…..Daca as fi convins ca-i sanatos i-as zice : Sa-ti fie rusine….sau mai sugestiv: Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul……Din pacate are probleme de sanatate mintala sa ca nu zic decat SARMANUL…………

  • romini va slut si va iubesc eu sunt fugit din romania cu 2 doi ani inainte de george dar baiatu asta e dus cu capu eu din romania am fugit de cretini ca el romania e cea mai frumoasa tara din lume doar sistemul era tembel da asta nu are deaface cu locurile natale acele locuri sunt cele mai sfinte de pe pamint pacat de el ca traieste in fundul civilizatiei la calgary ma baiete daca vrei sa te destepti ca creieru ala alterat vino nene la toronto nu mai sta printre vacari aia ca asa o sa mori

  • lasa ca este plin de criminali bade in Ro, uita-te la stirile de la ora 5 si ai sa te convingi ca nu in multe tari din lume, fiul isi omoara tatal sau mama cu toporul ca nu-i da bani de bautura

  • Eu locuiesc in MONTREAl, am cetatenie canadiana dar spun TOT TIMPUL (cu mandrie) ca sunt ROMAN…..TARA MEA este si va ramane (in sufletul meu) ROMANIA….si asta pana la sfarsitul vietii mele……Nepotica mea are 4,5 ani dar spune ca-i romanca…..Nu cred ca trebuie sa adaug mai mult pentru acest (din fericire) fost roman…..Daca as fi convins ca-i sanatos i-as zice : Sa-ti fie rusine….sau mai sugestiv: Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul……Din pacate are probleme de sanatate mintala sa ca nu zic decat SARMANUL…………

 2. te inteleg foarte bine , dar Romania nu are nici o vina , e o tara superba , dar este locuita in mare parte de jeguri ( psd iste ) ei nu vor disparea never , de aceea trebuie sa plecam noi , cei altfel , muie poporului psd ist ‼️‼️‼️

 3. Nu doar valori pleacă din ţară… ci şi gunoaie acefalice şi apatride…
  „Nici muma nu e mumă când de departe latri/ o-ngrijorare slută pentru destinul ei;” Cine plm eşti tu George… Stai! Rămâi! Nu îndrăzni să revii vreodată! Dezrădăcinat să fii pe veci precum o buruiană!

  • O sa dispara toti aia ca tine pana la urma de pe acest pamant chiar de vor fii ultimii . Asta inseamna ca lumea civilizata v a citit si ai vrea tu sa va lase in pace dar timpul razbunarii oamenilor nedreptatiti de proprii concetateni ticalosi prefacuti sta sa vina . Urmeaza plata :((((((

  • @Tepes, porti un nume nedemn de tine. Evident ca omul ramane acolo – e canadian deja, are copii canadieni si nepoti. A facut ceea ce un om intreg la minte ar face, cand se naste intr-o tara de 2 lei ca Romania. Care va sa zica nene, daca te nasti la sat printre ciobani, nu te obliga nimeni sa ramai sa pasti oile, te poti muta la oras sa EVOLUEZI. Necioplitule, datorita mentalitatii tale de om cu capul sec aceasta tarisoara va ramane la fel si peste 200 de ani. Vorba lui Caragiale „La vremuri noi, tot noi”. Aceiasi prapaditi veti ramane si peste 1000 de ani, deoarece sunteti inainte de toate foarte PR**TI si ofticati.

 4. Un singur comentariu apartine unui om. Cu nume si prenume. Restul…sunt fara valoare.Fantome ca si cei carora le e greata pana si de numele lor, de vreme ce nu si-l scriu. Gene…Vale…Dr. nu stiu cum…

 5. Chiar dacă mulți te înjură pentru că nu pot digera adevărul pe care-l spui, în mare parte ai dreptate. Eu m-am întors încercând să schimb ceva dar nu a fost posibil. Noi, cei reveniți din străinătate, suntem îndepărtați agresiv din orice colectiv, suntem priviți ca niște trădători. Personal ajunsesem la convingerea că poporul acesta nu merită efortul nostru ori al altcuiva, că trebuie să-și trăiască soarta de sclav, dar acesta nu este adevărul. Privind la unii tineri care luptă din răsputeri să devină cineva, care-și iau soarta în propriile mâini și realizează lucruri care uimesc lumea; privind la mulțimea de oameni maturi, necunoscuți, care prin diverse inițiative și mult efort propriu, alină viața celor suferinzi; privind unele personalități culturale care strigă la noi de 27 de ani și ne arată adevărul cu riscul de a fi înjurați și marginalizați, am înțeles că acesta (adevărul) este undeva la mijloc, că de acolo de departe unele lucruri se văd mai bine dar altele nu se văd…. că țara asta probabil se va stinge dar poporul va rămâne prin spiritul său, indiferent pe ce meleaguri!

  • Tipic romanesc:de ce sa moara numai capra lui,a romanului,sa moara si a celui recent reantors cu experienta occidentala.Daca am fi mai putin tafnosi,si mai intelegatori cu cei cu experienta democratica traita pe viu,sigur am duce-o mai bine,dar deviza cu prostul fudul,se pare ca castiga tot mai multi aderenti

  • @Catalin, poporul roman nu are suflet. „Poporul” roman, daca se poate denumi popor, nu este altceva decat o cu*va. Dintr-o majoritate de snobi fitosi si laudarosi – care, in realitate, sunt sclavi de consum fie ai rusilor, ba ai occidentului – se vor naste o noua generatie de scl*vi, un pic mai slefuiti cu aer mai modern, insa cu aceleasi obiceiuri, mostenite de la taticul smecher in BMW, care arunca gunoiul pe geamul masinii. Uite asa, mulgand astfel de popoare de pr*sti, tarile dezvoltate isi vor asigura mereu locurile de top in civilizatia lumii.

 6. Să nu uiți, înainte de a pleca din România, să renunți la cetățenia română, să nu poți beneficia de nimic de pe urma „putrefacției” domnule!

  • Si de ce beneficiem cei care traim afara??? De un guvern care face Romania de rahat?? de un guvern de hoti si un popor de resemnati si ajutati social, un popor care in proportie de 50% nu se gandeste la viitorul copiilor si nepotilor?? Rusine.

   Ati vazut, majoritate celor care il critica pe Angelescu au postarile fara fotografie. Sant nenorocitii PSD isti care traiesc cu pensiile rotunjite care sant din impozitele pe banii care ii cheltuiesc familiile celor plrcati din tara. Jigodiilor.

   • Da beneficiati de o amenda cu radaru trecand cu 70 la ora pe langa o daramatura intr o curba care are 2 inscriptii de sat ascunse prin tufisuri si se pare ca si de un impozit pe venitul din afara ca multumire ca ati fost lasati liberi sa plecati sa munciti :)))))))) Iar tre sa stiti ca romanii nu va izoleaza ca ati plecat aici e doar o invidie ci va urasc instinctiv ca v ati schimbat si ca traind intre ooameni normali ati devenit si voi normali si va percep ca pe straini pana si ca aveti alta mimica nu mai zic de comportament …:))))))))

  • Ati vazut, majoritate celor care il critica pe Angelescu au postarile cu nume fals. Sant nenorocitii PSD isti care traiesc cu pensiile rotunjite care sant din impozitele pe banii care ii cheltuiesc familiile celor plrcati din tara. Jigodiilor.

  • Cel mai bun lucru pe care il poti face e sa renunti la jegul de cetatenie romana cu care statul roman te-a procopsit din nastere. Este in proces alambicat si costisitor, pentru ca Romania a inventat ca si atunci cand nu mai ai nevoie de ceva sa platesti… dar merita! La final te simti purificat caci nu mai ai pe tine rapul numit cetatenia romana. Canada mi-a acordat cetatenia sa acum multi ani si sunt mandru de asta. Am renuntat la cetatenia romana si sunt fericit pentru asta. Ramaneti voi, astia patri(h)otii care, mai nou, purtati ii si probabil ca veti ajunge si la opinci in mizeria aia de tara. Dar e in paradox: faceti pe marii patrioti, insa va tavaliti in chinuri ca nu puteti ajunge fara viza in Canada si US. De ce? Pai stati pe plaiurile unde urina Decebal, Mircea, Stefan cel Mare si restul gastii de betivi, lasati-ne pe noi sa ne traim viata aici, ca nu va vrem! Hai pa!

 7. D-Le UnBrasovean.
  Si eu am doua pasapoarte de 28 de ani, roman si olandez. Ia spune-mi dumneata te rog care sunt beneficiile pasaportului romanesc. Daca nu stii iti spun eu : ZERO !

 8. Si eu Lugojul l-am parasit de demult, iar tara abia acum cativa ani. In mare parte sunt de acord cu ce scrie in acest articol, desi romanii sunt prea mandrii ca sa accepte ca locuiesc intr-un stat esuat (cu exceptia zonelor si oraselor bine administrate). Pe de-o parte sunt acei romani inovativi, oameni destepti si frumosi care gandesc liber, iar pe de-o parte e majoritatea – necivilizata si needucata. In era tehnologiei, ignoranta e o alegere. Am revenit anul acesta in Romania o a doua oara in vizita deoarece inca mai am familie aici. Dupa 5 zile in Romania sunt cu nervii la maxim. Poate ca m-am dezobisnuit sa am ochii si in spatele capului, m-am dezobisnuit ca ospatarii sa ma trateze ca un obstacol. Romania aia superba de care vorbiti aici in comentarii a murit acum vreo 80 de ani. Fie ca va place fie ca nu, Romania e o tara anormala, o tara a contrastelor extreme, iar asta e cel mai evident cand privesti de la distanta. Ce rost are mandria oarba? Va mandriti cu o tara care e pe locul intai in UE la analfabetism functional, o tara in care e cel mai mic consum de carte din uniune, o tara in care animalele sunt tratate cu cruzime si abandonate in voia sortii, o tara in care politicienii votati de voi va fura pe fata iar voi taceti si indurati cu speranta ca s-or satura de furat. O fi lasitate, o fi oboseala de atata luptat impotriva sistemului corupt, nu mai stiu. Dupa 27 de ani de inactiune, chiar nu mai stiu. O fi pur si simplu obisnuinta.

  • Te-ai gindit vreodata cine a adus Romania in situatia asta?! Sau te rezumi doar la rezultate,respectiv,la victim,uitind,poate convenabil,de autori?!

  • Cineva care generalizeaza,n-are valoare.Si aici ma refer la lugojanul nostru.
   Cit despre dumneata?!
   Faci o alta greseala precum multi altii o fac,si anume ,te repezi sa judeci fara sa cauti cauzele,circumstantele ce-au adus acest popor minunat,in genunchi.Iarta-ma ca-ti spun,dar dai (si dumneata) dovada de nimicnicie.
   Locuiesti in ”vest”?! Ai criticat vreodata vestul pt. participarea lui la distrugerea Romaniei?! Sau nu stiai ca si aceasta minunata tara adoptiva a dumintale s-a-nfruptat din decaderea Romaniei?! (la care sigur a si participat de altfel)
   Si eu sunt plecat de 25 de ani din tara si nu-mi da voie Bunul Dumnezeu sa-mi para rau,caci am copii,dar de-ar fi sa ma mai nasc vreodata,aaaaa,ma voi ruga Bunului Dumnezeu sa ma nasc din nou roman.
   Multi sufera de sindromul Stockholm al vestului,al materialismuli cras si al individualismului nesimtit,eu sufar de sindromul Romania.
   Ca sa-nchei,sunt constient de situatia in care se gaseste Romania,respectiv romanii,insa nu ma grabesc sa judec,iubesc tara aia si poporenii ei,si asta pt. simplul fapt ca stiu adevarul,adevarul fiind faptul ca ea,Romania,a fost distrusa pt. a anihila un competitor,pt. a crea un alt stat dependent de produsele Europei,o alta piata de desfacere,pt. a crea un alt cersetor a aceeasi Europa.
   Asa ca nu mai ridicati in slavi vestul uitind,convenabil,pe cite cadavre a calcat,uitind ca Romania este si ea o victima a vestului himer.
   Vrei sa judeci pe cineva?! Judeca politicienii care sunt slugi vestului,judeca stapinii lor,nu victimele,caci dac-ar fi sa fim cu adevarat sinceri si am pune tarile vestice europene in situatia geopolitica a Romaniei,astazi I-ai fi criticat pe ei si nu pe romani.

   • Pai mai nea Cipriane,daca ti-a fost asa de bine in romania,de ce ai plecat,de ce nu ai ramas sa mori de gat cu capitalistii,si neocomunistii care au devalizat tarisoara;a fost prea cald,sau ti-a fost prea foame??!!??

    • O sa-ti spun in cuvinte simple si cu maxima sinceritate de ce n-am ramas.
     Fiind copil de oameni simpli,muncitori in uzinele comuniste,fara relatii sus-puse,ajunsesem la 25 de ani fara un viitor,c’un salar mizer si foarte speriat de perspectiva morbida ce-o aveam.
     Eram tinar si orbit de ”succesul” prietenilor plecati deja,afara,orbit de frica de-a ramine-n ”urma”.
     Ce stiam eu de calea pe care deja o luase Romania?! Iesit din armata,imediat dupa revolutie,incercasem tot ce-a fost omeneste posibil sa ”reusesc”,si sa o spun pe’aia dreapta,nu-ti eram material de facultate.Nu ca m-ar fi ajutat cu ceva astazi,insa ideea ramine,am plecat bucuros,plin de sperante,iar amaraciunea a venit la 5 ani de la plecare si-a ramas de atunci pina astazi.
     Asa ca preotule,crezi si judeca cum vrei tu confesiunea asta.
     Vrei s-auzi de la mine c-am fost un las?! A fost vreun razboi in care Romania a fost implicata si nu m-am prezentat?!
     La ce lupta te referi?! Sunt roman,nu arab,niciodata nu mi-as fi pus o vesta pe mine si sa plec cu ilici in iad,toata lupta mea s-ar fi rezumat la participarea la demonstratii si la votul impotriva gunoaielor politicesti.Despre ce lasitate si/sau tradare vorbim?!
     S-a reusit ceva impotriva coruptiei si eu n-am participat?!Caci da,in cazul ala sunt un tradator.
     Pina atunci,zi-mi te rog,cu ce-ai participat la lupta impotriva ”neocomunistilor care au devalizat tarisoara”?!
     Mizez pe aceeasi sinceritate de care am dat eu dovada.

   • Auzi altu mincinos cu vestu vinovat curios ca nimeni nu se roteste putin cu 180 grade …mai sa fie de ce or fii unii de fatada patrioti ? Ca le convine ce incaseaza pe geaba iar cei cu adevarat patrioti si care critica sperand prosteste in ceva mai bun sunt ati ghicit dusmanii „tarii” de fapt ai profitorilor care ii iau la tinta imediat ca sa nu faca prozeliti si lumea sa vada ca se poate !! Asa ca hai in colonia fara istorie si legitimitate numita canada undde vom fi dispretuiti de acesti falsi romani !! Posibil canici nu vom atinge randamentul lor financiar never.

   • Mi se pare de BUN SIMT comentariul dlui Ciprian Radeanu . Desigur, multi TFListi cred ca vinovata pt situatia Romaniei este doar „Ciuma rosie ” {? ! } Am vazut intr-un almanah din 1933 ca situatia Romaniei {REGAT – ce mai vrei ?} era aceeasi , adica eram primii in Europa la mortalitatea infantila , eram ultimii la nivelul de trai , iar majotitatea populatiei traia si muncea la sate ( multe gospodarii fara curent electric , cu closetul in fundul curtii – ca si acum ! , etc, etc }. Ca suntem un popor de adormiti e foarte adevarat . Nu mai putin de adevarat este si faptul ca suntem un POPOR DE MANIPULATI ! Daca vreti sa „cititi” adevarul despre noi – mai documentati-va , sunt atatea si atatea surse – numai sa VREI ! Eu nu prea vad un viitor luminos pt noi, mai ales in contextul geopolitic actual . Era o vorba si anume ca suntem inconjurati numai de dusmani si doar Marea Neagra ramasese prietena ! S-ar parea ca acum nici macar Marea Neagra …

 9. Ce luptator ai fost nebunule ? Ca ai fugit ? Sunt sute sau mii de Romani care au fugit ! Pe tine nu pot nici macar sa ma supar retardatule !!!

 10. Pentru ” Lugojanul emigrat si scirbit de Romania”, vreau sa-i multumesc pentru ca prin lipsa lui din Romania avem sansa sa avem o tara mai buna.
  Cit despre ” luptator sau invingator”, cred ca doar Dumnezeu a ingaduit sa nu-l impuste granicerii asa ca nu este nici invingator nici luptator, mai degraba un LAS. Canada am mai vazut-o si noi si sintem tot aici. Nu ma laud ca nustiu ce patriot dar nici nu pot sta indiferent la o abordare de genul ” emigrant scirbit”. Am o veste pentru D-voastra : Veti ti un emigrant pentru totdeauna. Cel putin ati fi putut sa va abtine-ti .

  • Sunteti calificat la locu de munca===bagat cu pcr…iar cu matematica asta ne abtine–m nu are legatura cu fo gradinita fara istorie milenara din quebec . Altfel combatem viguros cu simt de raspundere important sa fim contra …

 11. Adevarul nu va placut niciodata, cu siguranta ca poate 70-80% din locuitorii Romaniei sau complacut in regimul comunist multi foarte multi au fost ochii si urechile securitatii, un popor de turnatori de mincinosi de laudarosi nu ati dorit niciodata sa fiti liberi sa ginditi sa mincati ce produceti, sinteti rasisti 90 % voi vati executat singuri propriul presedinte care in mod normal era o persoana virstnica cu probleme de sanatate acest om si sotia lui trebuiau internati intr-un spital si tratati NU EXECUTATI, blestemul acestui om va va urmari vesnic.Uitativa in urma ce ati realizat in 30 de ani si comentativa propriile realizari nu va sprijiniti pe realizarile ALTORA!

 12. „Romania voastra”….surprinzator….e tara unde te-ai nascut si ai crescut pana cand ai parasit-o dar radacinile noastre sant acolo indiferent de cine o conduce si unde va ajunge….saracul bogat pamant romanesc!!!! Limbajul dvs.nu demonstreaza nici pe departe un nivel de cultura si civilizatie si este la acelasi nivel ca atunci cand ati plecat!!!! Trist dar adevarat!!!

 13. Are dreptate. Un olandez mi-a zis odată. Omu ăsta ce si-a făcut o vilă în fața vecinului ce-i cade casa; cum poate el fii fericit?
  Parveniți

 14. Dacă nu vă nasteati in România mai puteati fii canadian.francez Englez sau mai stiu eu ce sa va fie rusine ca va batjocoriti țară si originea.

 15. Si de ce beneficiem cei care traim afara??? De un guvern care face Romania de rahat?? de un guvern de hoti si un popor de resemnati si ajutati social, un popor care in proportie de 50% nu se gandeste la viitorul copiilor si nepotilor?? Rusine.

 16. Preluand postarile acestei persoane, nu ati facut decat sa ii faceti publicitate… Intr-adevar, limbajul este mai mult decat suburban.. oricat cat de mult ar fi suferit-si am convingerea ca a trecut prin multe-exprimarea nu trebuie sa fie la acest nivel. Un om cu o oarecare educatie-cu atat mai mult una de cultura- nu ar trebui sa coboare la acest nivel. Canada, nu este nici pe departe o tara perfecta, are problemele ei… iar a incepe sa ne denigram radacinile inseamna sa ne denigram pe noi. Faptul ca nu a trecut peste moment inseamna ca de fapt exista undeva niste traume netratate…

  in rest nu faceti decat sa ii aduceti bani in buzunar, crescandu-i traficul pe Facebook

 17. Am plecat din Romania de 22 de ani traiesc in Vancouver Canadada, nu afost usor pe vremea Comunismului dar am avut si zile grele dar si zile bune am plecat din Blaj dar ma intorc in vizita cu placere si respect fata de oameni si fata de tara nu sunt de acord cu cuvintele urite ce a folosit domnul din Lugoj

  • Daca l critica si de la minoritati „e clar ” trebuie infierat cu raspundere. tovarasa te credem doar daca ne faci o copie dupa bi conforma cu originalul ! Dar cred ca e nick ul pt prunica @!!!@

 18. Halal jeg de Lugoj ca persoana.
  Lipsa de caracter total…
  Unde-au fost părinții lui ,acestui timpit lipsit de educație
  Sant cetățean roman și american
  In California de 34 de ,iubesc
  România siAmerica poporul roman și american ,istoria poporului nostru și istoria lor.
  Nu-mi pot imagina cum a putut acet om sa jignească națiunea
  Romană.Sper sa obțin de la d-voastră un tel de contact pentru Jeg.Cu stima Tudor Ștefănescu
  01-714-356-2020

  • Sunt perfect de acord cu dumneavoastra. Si eu sunt plecat din Romania de vreo 10 ani tocmai in Canada. Sunt dezgustat de asemenea personaje care vor sa isi denigreze radacinile si arunca cu gunoi in proprii parinti. Nu am plecat din Romania pentru ca muream de foame ci doar pentru ca asa a fost sa fie. Dealungul celor 10 ani petrecuti pe aici in Canada am intalnit foarte multi Romani care denigrau Romania. Majoritatea fac parte din genul celor care (nu mai stiu) sa vorbeasca Romaneste dar stalcesc limba engleza si incerc sa copieze cat mai mult pe Canadieni. Eu personal privesc aceste personaje cu dispret si incerc sa ma feresc de ei timp ce eu IUBESC in continuare Romania asa cum este ea. Sunt mandru ca m-am nascut in Romania, multumesc tarii mele ca mi-a data educatia pe care o am acum, Ii multumesc tarii mele ca nu m-a otravit cu genul de mancare pe care o consuma Canadienii si imi doresc sa ma intorc in tara mea sa mor linistit acolo unde m-am nascut.

 19. da, poate n-a fost luptator, in sensul imaginat de tine, dar in timp ce el iesea din mocirla comunista, tu apalaudai cand treceau tovarasii. priveste-ti palmele inca mai ai bataturi de la atata aplaudat.

 20. Suntem, extrem de multi in Romania, nemultumiti de cei care ne conduc. Este sanatos sa luam atitudine. Si sa schimbam, in fiecare zi, cate ceva.
  De aici si pana la a scrie epistole pline de injuraturi (la adresa tuturor romanilor) este o mare diferenta. Si nu face deloc cinste unei persoane care se considera educata si care locuieste (asa cum spune) intr-o tara evoluata.
  Probabil a obtinut ce si-a dorit: o popularitate ieftina si virala.
  Fara alte comentarii.

 21. Pacat,inca unul care a fugit de sub comunism si care-I frustrat ca nu I s-a facut statuie pt. fuga lui.
  Sau poate nu stim noi ca el a dus o lupta impotriva comunismului odata ajuns afara,sau iarasi, poate nu stim noi ca a doua zi de la revolutie,era prezent pe metereze la Timisoara sau in Piata Universitatii.
  Cu toate astea,ii dau circumstante,poate omul e suparat pe viata din cauza ca iubeste Romania,si-si arunca veninul intr-o directive gresita,copilaros cumva,insa se poate sa fie adevarat.
  Spun asta caci sa fi fost fericit cu adevarat acolo unde e,ar fi grait cu amaraciune-n cuvintele lui despre Romania si implicit despre romani si n-ar fi aruncat cu venin nemeritat asupra oamenilor pe care,se vede ca nu-I cunoaste,la care nu le cunoaste durerile si neajunsurile provocate de interesele unora.
  E o prostie sa judeci victima uitind de criminal.
  Io-l iert,ca roman,prost fiind,il iert.Atita poate,atita face.
  Un om mare,roman,spunea:”Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.”
  Acelasi mare om,Ion Ratiu,spunea:”Afirmă-ţi dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia.Nu faci asta pentru că eşti şovin,ci pentru că doreşti să îi serveşti pe cei rămaşi acasă.”
  Stiu,sunt un pic meschin,l-am luat in raspar pe canadianul nostru,nascut roman,dara asta e,nu-ti sunt un roman perfect,dar vreau sa cred ca am facut un pic mai bine decit el.

 22. Ma indoiesc ca acest om merita platforma pe care a primit-o in asi improsca veninul. Modul in care se adreseaza conationalilor este de ultima speta.

 23. sa o luam pe rand:
  -romanii si-au omorat semenii dupa 45 in cele mai aprige inchisori care au depasit in cruzime gulagul siberian.
  Dupa 89 s-a facut dreptate, s-au condamnat criminalii?
  NU, au primit pensii si au devenit principalii profitori ai neo-comunismului.
  Totul s-a distrus in Ro, dupa 89, industrie, educatie, agricultura.
  Plateste cineva NU

  Miloane au plecat din raiul creat de ilici si ai lui si copii pleaca imediat ce termina scolile.

  Plateste cineva NU

  Asa ca sa privim realist ce se intimpla in Ro, se vede de la mii de km furtul, minciuna, coruptia.
  Desteapta-te romane

   • ca si tie multora din Ro nu le place adevarul si mai ales sa traiasca in dreptate.
    asa ca rusine sa-ti fie tie si celor ca tine care inca mai mintiti si mai ales credeti ca mai puteti convinge pe cineva ca negrul este alb si invesrs. In Ro traiesc bine fostii si actualii comuisti, secu, tziganii si in general HOTII.
    probabil ca te afli in una din aceste categorii daca esti in dezacord cu adevarul

 24. Are dreptate 100% domnul G Angelescu, pacat ca si-a scos postarea de pe FB. Asta santem, de ce sa ne dam dupa deget? Sa spui ca totul e super nu inseamna ca esti patriot. Inseamna doar ca ascunzi rahatul sub pres.
  Si da, in continuare se distruge viitorul tarii. Se voteaza in continuare lepre. 28 de ani acusi. Nu autostrazi, nu unirea cu Basarabia, santem in UE mai mult din mila si omul asta trebuie sa spuna ce minunata e Romania, nu? 🙂

  Vb lui Titu Maiorescu (parca) e f adevarata si f actuala: nu de inteligenta duce lipsa poporul roman, ci de caracter.

 25. Din punctul meu de vedere, domnul are dreptate într-un fel, și folosește cuvinte vulgare ca să își exprime drama. In viziunea lui el a trăit o dramă, și nimeni nu poate sa ii conteste sentimentele. România nu este țara model, și probabil nici nu va fi. Se vede ca e afectat și azi, doar ca ura cu care își exprima dezamăgirea, nu prea ii face cinste lui, și nimănui. Și cei care trăiesc în România vad mai mult sau mai puțin dezavantajele și părțile întunecate. Dar răspunzând la rău cu rău nu se ajunge nicăieri. Și probabil domnul are habar de dezavantajele și aspectele negative cu care se confrunta Canada, deasemenea…chiar dacă nu le menționează.

  Oricum, indiferent de situație, schimbarea vine de la noi ca indivizi, apoi familie, copiii, copiii care își fac familii și copii, și cu ajutorul iubirii sa cream o lume noua, chiar dacă avem impresia ca luptăm în van, sa nu ne pierdem speranța.

 26. Serios ? Dupa atatia ani traiti in Canada ar trebui sa fiti mai putin rasist. Human rights code ? Da… consider sa emigrez din Canada in Romania Mai bine in Romania decat concetatean cu asemenea om ! Peace ❤️

 27. D-le George Angelescu, nu-i de mirare ca va-ti sters postarea doar dupa cateva ore. Ati realizat, poate, ca ”vitejeasca scriere” va arata adevaratul dvs. caracter, de mare curajos si profund frustrat. Si ati mai constientizat ceva: daca (prin absurd) vecinii ”canadieni” ar citi parerea dvs. despre tara natala, si-ar schimba radical atitudinea fata de dvs., iar majoritatea v-ar desconsidera fatis.

 28. Un burdihan pe picioare este aplaudat de alți nătărăi buni de nimic și – aproape toți – și agramați. Genii precum Mihai Eminescu, Dora d’Istria (principesa Elena Ghica. despre care precis individual scâââârbit la superlativ nu știe o iotă), Traian Vuia, Octavian Goga, George Enescu, Constantin Brâncuși, Lucian Blaga, Henri Coandă, Ana Aslan, Mircea Eliade, Vintilă Horia, George Emil Palade (lista este foarte lungă) au iubit cu adorație România, deși au cunoscut din experiență directă Occidentul și lucrurile multe care trebuie făurite în țară. Cu referire la articol, constatăm că vietățile imunde se mai și laudă cu propria imbecilitate!!! Câți elevi, studenți, tineri și maturi din Canada dobândesc – în fiecare an – snopi de medalii la concursuri internationale de cultură generală, științifice, de inventică, de creație artistică etc.?

 29. Știi cum e asta? Să uiți că în „mizeria” asta odihnesc străbunii și să consideri că „proștii” care încă mai cred și încă mai luptă să schimbe ceva în bine, merită scuipați și jigniți, doar pentru că tu, acum, ești asigurat, jmeker, parvenit canadian. Foarte trist. Bine că ai plecat! Te lauzi că te-ai lipit de pământ de teamă că vei fi împușcat. Fratele meu și prietenii mei au ieșit cu mâinile goale în fața gloanțelor în Timișoara! Și eu mi-am riscat viața la Revoluție dar nici nu vreau să pomenesc despre asta, pentru că nu am făcut-o ca să mă laud. Și nu am cerut niciodată carnet de revoluționar deși îndeplineam toate criteriile. AM ALES să rămân în țară, deși puteam să plec de mii de ori. Dar am ales să rămân și să încerc să schimb în bine, locul unde sunt îngropați bunicii, sora și prietenii mei! Iar tu scuipi pe mormintele lor!

  Nu or merge toate bine în România. Pentru că încă nu au plecat toți lașii, indolenții și nesimțiții!

 30. adevarul doare….. si nu stim sa raspundem decat cu injurii… atat putem!
  un jeg de tara…., nu …, este o tara minunata…, dar niste jeguri de oameni, da! la noi, cel care se ridica…, este prostul , analfabetul,…, cel care este campion la curling , nu cel ce merita!
  inca sunt in tara… si m-am imbolnavit de scarba!

 31. DOMNUL DIN LUGOJ E UN MARE JEGOS,UN TRADATOR SI UM NEMERNIC
  daca are neobrazarea sa jigneasca un popor intreg ca el a avut numai nereusite si kix -uri .
  duca-se dracului de idiot ratat.
  Romania e tara care l-a nascut ,crescut si format pana a ajuns bun de lucru in Canada .(la spalat vase ,masini ,batrani la cur etc…)
  Ramai acolo disperatule!!!!! de dobitoci ca tine nu e nevoie.
  MAI ESTI SI RASIST…….

  • Exact,
   Eu am imigrant in Canada, in Calgary 23 de ani in urma,,,tot timpul o sa fi un imigrant. In Romania avem universitaty pe gratis,,,si canadieni de acolo cu doua fete. NU MAI DENIGRATI ROMANIA,,,DACA ROMANII ARE FI ALTFEL, AJUTATORI, NU INVIDIOSI , JEGURI CUM SUNT MAJORITATE IN ROMANIA,,,,ROMANIA AR FI O TARA EXCEPTIONAL DE BUNA…CANADA NUTI OVERA NIMIC….MUNCESTI CA SCLAVUL, PLATESTI MORTGAGES LA BANCI,,,SI NU OPORTUNITATE,,,DAIA NU EXISTA NICI O INDUSTRIE IN CANADA, TOTUL IMPORTA DIN CHINA,,,,PENTRU NEMERNICI DE PATRONI CANADIENI SI BANCI SA DEVINA MILIONARI PESTE NOAPTE. NUMI SPUNE MIE,,TRAITA IN CALGARY 23 DE ANI, CU SCHOLI FACUTE ACOLOO,,,CU HOTI DIN CALGARY,,,,NU AM AJUNS NICAIERI,,,,,DACA AR FI ROMANII DIN ROMANIA,,,AJUTATORI, HOTI, NEINVIDIOSI,,,,,AM AVEA O TARA SUPERBA,. IN OPINIIA MEA,,,CANADA NU E DEPARTE DE ROMANIA. MIE SCIRBA DE AMINDOUA..SUNT O GRAMADA DE TARII IN EUROPA CU HIGHSTANDARD LEAVING…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.