Ce faci în weekend? Hai la Buziaș, la Zilele Avionului!

785

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș și terasa „La Aeroport” Buziaș organizează în acest week-end cea de-a doua ediție a Zilelor Avionului.

„Zilele Avionului” debutează sâmbătă 30 iulie, la ora 17  și se încheie duminică seara, iar programul muzical va cuprinde genurile folk în seara de sâmbătă și blues-rock în după amiaza de duminică. Sâmbătă de la ora 19 vor cânta la Buziaș,  Andrei Păunescu, Magda Puskas si Vasile Mardare, iar duminică de la ora 18 vor urca pe scenă Trupa Cu Asar – Buziaș, Trupa Rock Abil – Timișoara și Trupa Springtime Band din Lugoj.

Evenimentul se dorește a deveni unul tradițional, organizat pentru iubitorii de muzică bună și care să completeze astfel celelalte evenimente (Festivalul Zilele veverițelor sau Festivalul Papricașului si vinului) organizate pentru promovarea stațiunii Buziaș, spune Hudrea Ioan, inițiatorul evenimentului.

Programul evenimentului Zilele Avionului

Sâmbătă, 30 iulie

ora 17 – Demonstrație arte marţiale

ora 18 – Kangoo jumps cu Diana

ora 19 – Concert de muzică folk:  Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vasile Mardare

Duminică, 31 iulie

ora 16 – Demonstrație aviatică Aero West- şcoala de aviaţie din Buziaş

ora 16,30 – Demonstrație lupte libere copii

ora 17 – Micii balerini

ora 17,15 – Zumba fitness cu Diana

ora 18 – Concert  blues-rock

Trupa Cu Asar – Buziaș

Trupa Rock Abil – Timișoara

Trupa Springtime Band – Lugoj

Avionul este  amplasat în spatele Hotelului Silvana din Buziaș, la circa 50 de metri de strada principală din orășelul timișean. Modelul este un Lisunov, care copiază aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”. Aparatul de zbor a fost adus la Buziaș în anul 1978 în stare de funcţionare şi a fost amenajat ca “AVIABAR” în parcul băilor. Reamplasarea lui din anul 1986 în apropierea Hotelului Silvana se părea pentru mult timp a fi “condamnarea lui la moarte”, cu atât mai mult cu cât după 1990 avionul-bar a intrat în paragină. Mai mult decât atât, aparatura de bord a fost furată, dispărând și elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul, ușa etc.

În anul 2005, s-au găsit investitori care au avut curajul să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic, avionul fiind preluat de o firmă din Buziaş. Aeronava a fost reamenajată complet la interior, unde acum funcţionează în sezonul rece un bar cu 24 de locuri şi sub avion a fost construită o modernă terasă de vară cu capacitatea de 100 de locuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ