19.1 C
Timișoara
miercuri 22 mai 2024

De ce a fost întoarsă o mamă împreună cu fiica ei de pe Aeroportul din Timișoara?

O mamă care voia să-și ducă fata în străinătate a fost oprită la Aeroportul din Timișoara. În urma unui control, polițiștii au descoperit că femeia nu avea declarație notarială din partea tatălui, conform comunicatului transmis de Poliția de Frontieră.

De asemenea, femeia nu a putut dovedi că fiica sa minoră locuiește în străinătate. Minora nu a fost lăsată să se îmbarce.

Polițiștii au verificat informațiile prin aplicația eDAC, întrebuințată de autorități locale și naționale de pe teritoriul Schengen.

Acesta nu este un caz singular, au mai fost dăți când părinții au călătorit alături de copii minori fără procură notarială sau alte documente necesare pentru cei mici.

Important pentru părinți

Dacă au peste 14 ani, copii minori pot ieși din țară în baza buletinului sau a pașaportului. Ei trebuie să fie însoțiți de părinți.

În cazul în care copilul este însoțit de un singur părinte, este nevoie de o declarație notarială prin care celălat părinte își exprimă acordul pentru călătoria în străinătate a minorului, declarație care să nu fie mai veche de trei ani. 

Dacă părintele își exercită de unul singur obligațiile părintești, atunci este nevoie de un act doveditor, iar dacă unul dintre părinți a decedat este nevoie de o copie legalizată a certificatului de deces.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mihai Mărgineanu cântă anul acesta la Embargo Fest, pe 8 iunie, la Timișoara

Embargo Fest revine anul acesta cu o ediție specială ce se va desfășura în Timișoara. Embargo Fest, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale...

Festivalul Muzicii de Cameră, ediția a XIX-a | VIDEO

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă...

Citește și :