25.6 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Peste 2.000 de oameni, ajunși în situația de a munci la negru. Ce pot face ei?

Controale în Timiș în cadrul firmelor de construcții și comerț. Aproape 450 de societăți au fost controlate, iar acestea s-au lăsat cu sancțiuni. Multe dintre firme lucrau cu angajați la negru, conform datelor transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Peste 2.000 de persoane au fost depistate muncind la negru. Munca fără asigurarea unui contract este cea mai gravă din neregulile găsite la firme. „ (…)Persoane la negru depistate sunt 2.114. Am soluționat 128 de petiții. Ca neconformități, cea mai gravă este neîntocmirea contractului individual de muncă în formă scrisă înainte de începerea activității și netransmiterea acestui contract în registrul general de evidență a salariaților”, spune Ileana Mogoșanu, Inspector-șef ITM.

Conform articolului 260, Alineatul 1 din Codul Muncii, prestarea de servicii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de la 500 de lei până la 1.000.

Persoanele aflate în această situație pot întocmi o sesizare  online, care să conțină descrierea situației în cauză. Inspectorii ITM să păstreze secretă identitatea persoanelor care sesizează.

Sursă: https://www.radiotimisoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :