Bustul Mitropolitului Banatului Nicolae Corneanu, pe Aleea Personalităților

89

S-au împlinit 5 ani de la trecerea în nefiinţă a Mitropolitului Banatului Nicolae Corneanu, ocazie cu care Mitropolia Banatului şi Academia Română din Timişoara au comemorat trecerea acestuia la cele veşnice.

Cu această ocazie, astăzi a avut loc dezvelirea unui bust pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central din Timişoara, operă realizată de sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu.

Cu aceeași ocazie, în aula Academiei Române a fost organizat un simpozion comemorativ numit „Trepte spre veșnicie”. La dezvelirea bustului au vorbit personalități de marcă ale municipiului de pe Bega, fiind ţinută şi o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi, alături de Mitropolitul Ioan.

Reprezentarea lui Nicolae Corneanu se află faţă în faţă cu bustul lui Eugen Tudoran, cu care a fost bun prieten, împreună înfiinţând secţia de teologie de la UVT. După dezvelire, bustul a fost sfinţit de către Mitropolitul Ioan al Banatului, la ceremonie luând parte, alături de alte personalităţi ale Banatului, şi primarul urbei de pe Bega, Nicolae Robu.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ