Un consilier local de la PSD îi face o recomandare lui Robu ca să evite blocarea orașului când începe școala

160

Printr-o scrisoare deschisă adresată primarului Nicolae Robu, consilierul local Alfred Simonis de la PSD îi cere acestuia să ia măsuri pentru ca luni, 12 septembrie, când începe noul an școlar, traficul în Timișoara să nu fie un calvar pentru șoferi.

Redăm, mai jos, textul scrisorii:

Domnule primar,

Mă adresez dumneavoastră astăzi în calitate de timișorean, nu de consilier local sau politician. Vin în fața dumneavoastră, domnule primar, cu o solicitare, una foarte directă, care nu mă vizează doar pe mine, ci zeci sau sute de mii de timișoreni, o solicitare pe care v-am mai adresat-o, însă nu ați luat-o în considerare, ca de obicei.

Așa cum bine știți, luni este deschiderea noului an școlar, iar din experiențele fiecărui an știm bine că aglomerația va atinge cote maxime, în special la primele ore ale dimineții, cand părinții își vor duce copiii la școală. Perioada concediilor s-a încheiat, iar traficul în Timișoara întinde la maximum nervii șoferilor, cozile interminabile și blocajele devenind deja o obișnuință. Timișoara nu este blocată doar din cauza șantierelor deschise pe mai multe artere, ci și a sutelor de semafoare care împânzesc orașul. Să fim realiști și să recunoaștem că acest sistem inteligent de management al traficului nu și-a dovedit până acum utilitatea. Ba din contră, mai mult încurcă.

Tocmai de aceea, vă cer să luați măsuri pentru ca semafoarele de care aminteam să funcționeze pe intermitent din 12 septembrie, odată cu începerea noului an școlar. Altfel, riscăm ca traficul în tot orașul să fie blocat, incluzând aici și mijloacele de transport în comun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ