22.2 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Sorin Grindeanu recunoaște că 30 de ani clasa politică locală nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor timișorenilor | FOTO-VIDEO

Fostul premier, actualmente ministrul Transporturilor în Cabinetul Ciolacu, a făcut această precizare în cadrul întâlnirii membrilor guvernului cu presa timișoreană.

Și el, și Alfred Simonis, liderul PSD Timiș și candidatul Alianței PNL-PSD la președinția CJT, au pledat, înaintea primului-ministru, pentru o regândire substanțială a relației dintre Banat, în general, și puterea centrală.

Sorin Grindeanu a recunoscut că abia în ultimii doi ani investițiile guvernamentale au început să vină și către Timișoara, nu doar invers, cum au stat lucrurile, neîntrerupt, de la Revoluție încoace.

Cabinetul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu și-a ținut obișnuita ședință de Guvern la sediul Prefecturii Timiș pentru prima dată în afara capitalei. Jumătate dintre miniștri s-au aflat fizic în orașul nostru fiind în legătură directă prin intermediul transmisiunilor prin net cu cei rămași la București.

Ministrul transporturilor Sorin Grindeanu în calitate de gazdă dar și de principal beneficiar al hotărârilor adoptate azi a explicat că orașul și județul nostru au meritat cu prisosință această onoare. Mai în glumă (sau poate mai în serios) premierul Ciolacu a cerut găzduire în județul nostru pentru o eventuală viză de flotant deoarece în ultima vreme a venit destul de des pe aceste meleaguri.

„Este adevărat că în ultima vreme ați venit destul de des la noi. Deja o să spun că sunteți de-al casei. Mai recunosc ceva: că nu mă miră faptul că a început să vă placă aici la Timișoara și că vreți să vă mutați în vest. Știm cu toții că Timișoara e Fruncea, ceea ce înseamnă investițiile în orașul nostru reprezintă un punct aparte, de infrastructură modernă” și-a susținut punctul de vedere Sorin Grindeanu.

În ședința de azi s-au discutat și aprobat proiectele de acte normative incluse în prealabil pe agenda ședinței e vizează în mod direct această parte de țară.

„Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale mari, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat, Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună. Vrem să schimbăm această situație și de aceea am venit astăzi cu proiecte concrete, care au un impact major asupra dezvoltării județului.

Astăzi demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant”, a explicat demersul său Marcel Ciolacu.

Dintre proiectele din 25 aprilie vom enumera ele ce au o relavanță directă pentru vestul țării.

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria), completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, precum şi pentru trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a sectorului de drum județean DJ 682, inclusiv a terenului aferent acestuia aflate în domeniul public al judeţului Timiș şi în administrarea Consiliului Județean Timiș, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes naţional

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind declanșarea procedurii de expropriere a imobilului proprietate privată, precum şi aprobarea listei cuprinzând imobilul proprietate publică a unității administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar, necesare pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Varianta ocolitoare a municipiului Arad -Est"

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin.

4. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ştefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, judeţul Timiș.

6. PROIECT DE HOTĂRÂRE A GUVERNULUI privind plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, din bugetul asigurărilor sociale de stat și din bugetul de stat

La finalul întânirii de lucru a cabinetului ministrul Sorin Grindeanu a profitat de ocazie și a prezentat pe larg stagiul lucrărilor de infrastructură în curs de desfășurare sau care vor intra în cel mai scurt timp în licitație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Centrul Educativ Buziaș recrutează candidați pentru concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna

Centrul Educativ Buziaș recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu...

Cum a ajuns Buziaș o stațiune balneară aproape ,,moartă”. Deși nu sunt semne, oficialii locali anunță ca situația stațiunii s-ar putea schimba în bine

O stațiune balneară extrem de populară pe vremuri a ajuns un loc de nerecunoscut, cu majoritatea obiectivelor lăsate în paragină. Cu toate acestea, acum...

Citește și :