Casa de Sănătate Timiş, mesaj pentru furnizorii de servicii medicale: nu mai puneţi pacienţii pe drumuri. Cum poate fi dovedită calitatea de asigurat

112

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş le bate, din nou, obrazul furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, care pun pacienţii pe drumuri fără niciun rost, prin solicitarea calităţii de asigurat eliberată de CJAS.

Reprezentanţii instituţiei amintesc spitalelor, laboratoarelor şi farmaciilor din judeţul Timiş că, potrivit legii, toate persoanele care au card de sănătate înseamnă că sunt şi asigurate. Prin urmare, nu este nevoie să pună bolnavii pe drumuri, mai ales că unii pacienţi sunt din alte judeţe.

Furnizorii pot verifica dacă o persoană este asigurată pe site-ul instituţiei. Doar în situaţia în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, se solicită adeverinţa privind calitatea de asigurat, care se eliberează de casa de sănătate.

În ceea ce-i priveşte pe asiguraţii care nu au card tipărit, aceştia beneficiază de servicii medicale ca până acum, prin verificare în sistemul informatic fără să mai fie trimişi la CJAS pentru adeverinţa de asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ