24.1 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica că pune la cale sabotarea ședinței de guvern, programată joi, la Timișoara  | VIDEO

Joi, într-una din sălile Prefecturii Timiș, va avea loc o premieră a administrației naționale.

Ședința obișnuită de Guvern va avea loc pentru prima dată în deplasare, în țară. Și anume la Timișoara. Este încă o premieră ce trece în lungul șir de întâietăți ale orașului nostru.

Dar cum ne aflăm în prag de campanie electorală, inevitabil au apărut și discuții neprincipiale între candidații la șefia Consiliului Județean.

Actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a lansat critici, mai mult sau mai puțin întemeiate, legate de ideea organizării unei astfel de ședințe la Timișoara. Mai mult decât atât, se pare că, în același timp, ar fi dorit și dânsul să organizeze o dezbatere despre vechea temă a regionalizării țării.

Președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul Alianței PNL-PSD la președinția CJT, l-a atacat la rândul său pe Alin Nica că astfel ar pune piedici organizării ședinței de Guvern. Alfred Simonis spune că Nica maculează un asemenea moment și aruncă cu noroi în politica coaliției de la guvernare deși până mai ieri era membru al unui partid din alianță. Nici măcar sala întrunirii nu este încă stabilită clar. Oricum, din orgoliu sau din motive practice, se va evita sala multifuncțională a CJT, deși se află sub același acoperiș.

Social-democratul Alfred Simonis, deși nu va participa la ședință, a punctat câteva din problemele ce se vor discuta și mai mult ca sigur că se vor aproba.  Cea mai importantă pentru timișeni și timișoreni va fi decizia ce se va lua pentru finanțarea noului stadion „Dan Păltinișanu”.

„Nimeni n-a pretins nimic în schimbul acestei ședințe a Guvernului României la Timișoara. Guvernul României vine la invitația noastră la Timișoara, într-un semn de solidaritate, dacă doriți, și de manifestare a interesului față de proiectele acestui județ și municipiu. Nimeni nu trebuie să facă plecăciuni guvernului pentru că vine la Timișoara. Nimeni nu a pretins asta, nici guvernul nu o pretinde.

Semnalul pe care guvernul îl dă cu privire la sprijinirea proiectelor județului Timiș este unul de bun augur. În același timp, este o premieră pe care domnul Nica o murdărește. Manifestările domniei sale sunt pentru a bloca cu orice preț venirea guvernului și adoptarea hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor economici pentru Stadionul «Dan Păltinișanu».

Vreau să spun din start că nu va reuși să blocheze nimic, că îi convine, că nu-i convine. Guvernul va veni la Timișoara, va adopta acea hotărâre, dar și altele pentru Timișoara și pentru Timiș. Având obligația să o facă, e adevărat.

Domnul Nica și-a construit întreaga carieră pe scandal. S-a certat cu Nicolae Robu, s-a certat cu Chira , s-a certat cu Fritz, cu  Ambruș, după aia cu Tabără – pentru care se certase cu Ambruș, apoi cu primarii PNL, cu angajații din C. J. și s-a certat mai nou și cu PNL-ul național”, a explicat acțiunile lui Alin Nica președintele Simonis.

Liderul PSD a folosit prilejul conferinței de presă de miercuri pentru a face o supoziție referitoare la adversarul său politic. În opinia dânsului Nica va încerca un protest în fața instituției pentru a tulbura lucrările guvernamentale deoarece „apelează la manipulări și dezinformări”.

„Vreau să vă spun că această atitudine de permanent conflict, de sfidare și de blocare a proiectelor pentru că sunt ale altcuiva a fost mentalitatea clasei politice timișorene timp de decenii. Această mentalitate și aceste abordări ne-au pus în situația să nu avem nici bazin de înot, să n-avem nici sală polivalentă, să nu avem nici stadion, să n-avem nici centură ocolitoare, să nu avem nici spital regional, să n-avem nimic din investițiile majore pe care Guvernul României le-a avut în diferite programe la nivel național și au ocolit de fiecare dată de fiecare dată Timișoara.

Domnul Nica nu are niciun proiect cu care se poate lăuda în acești patru ani de zile de când este președinte al Consiliului. Cumva, fiind în campanie electorală, e firesc, neștiind să spună nimic despre ceea ce a făcut – pentru că n-a făcut nimic –, să arunce cu noroi, să mintă să manipuleze, să facă scandal”, a continuat Simonis să demonteze acțiunile actualului președinte CJT.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :