22.2 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

UDMR Timiș anunță susținerea candidaturii lui Alfred Simonis la președinția Consiliului Județean Timiș

    Liderii timișeni ai maghiarilor spun că au luat această decizie pentru ,,reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările”.

În comunicatul de presă transmis astăzi ei recunosc sprijinul oferit de Simonis în mai multe domenii de activitate, specifice comunității maghiare din Timiș.

   Iată întregul comunicat, dat publicității de conducerea UDMR Timiș:

     ,,În baza deciziei conducerii județene a organizației UDMR Timiș, la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizația îl va susține pe Alfred Simonis pentru funcția de președinte al consiliului județean Timiș.

Comunitatea maghiară se află în situații diferite în Timișoara față de restul județului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările.

La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul și acordul dintre părți, finalizate prin asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean.

Decizia nu aduce nicio atingere alianței electorale încheiate la nivelul municipiului Timișoara și nu se referă la lista de candidați la consiliul județean, unde organizația noastră va depune propria listă de candidați”.

Alte subiecte :

Centrul Educativ Buziaș recrutează candidați pentru concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna

Centrul Educativ Buziaș recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu...

Cum a ajuns Buziaș o stațiune balneară aproape ,,moartă”. Deși nu sunt semne, oficialii locali anunță ca situația stațiunii s-ar putea schimba în bine

O stațiune balneară extrem de populară pe vremuri a ajuns un loc de nerecunoscut, cu majoritatea obiectivelor lăsate în paragină. Cu toate acestea, acum...

Citește și :