Se întâmplă! Cine oprește apocalipsa elefanților?

1211

Zeci de vânători înarmați până în dinți intră în galop într-un parc național din Camerun, ucid peste 600 de elefanți și le sfârtecă apoi fețele cu maceta, pentru a le smulge colții de fildeș.
Nu e un coșmar, ci un exemplu din realitatea crudă a ultimilor ani.

Braconierii au omorât deja jumătate din ultimele exemplare de elefanți din Africa Centrală.
Și nimeni nu i-a putut opri, informează avaaz.org.

Patru elefanți sunt uciși în fiecare oră.
Braconierii sunt plătiți pentru a lua urma elefanților, leoparzilor, maimuțelor și a altor specii pe cale de dispariție, iar șefii lor vin apoi cu elicoptere și arme și măcelăresc animalele pentru a le smulge pielea și colții.
E o afacere de 19 miliarde de dolari, condusă de rețele internaționale de mafioți care își văd nestingherite de treabă, pentru că dau șpagă tuturor.

Grupul de ”Eco-activiști pentru guvernare și aplicarea legii” (EAGLE) se implică în toate acțiunile de deconspirare a rețelelor criminale.
De la infiltrarea sub acoperire în grupurile de braconieri până la coordonarea arestărilor împreună cu forțele de ordine și punerea după gratii a șefilor de rețea.
Succesul lor fără precedent le-a adus laude din partea Interpolului, a organizației WWF și a Ducelui de Edinburgh, dar resursele lor financiare sunt în continuare foarte limitate.

Avaaz.org este o rețea pentru campanii internaționale cu peste 42 milioane de membri, care luptă pentru a se asigura că deciziile globale reflectă viziunea şi valorile cetăţenilor lumii.
„Avaaz” înseamnă în multe limbi „voce” sau „cântec”.
Membrii Avaaz vin din toate colțurile lumii, în 18 țări de pe 6 continente și operează în 17 limbi diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ