23 C
Timișoara
marți 21 mai 2024

Universitatea de Vest din Timișoara desfășoară cursul „Diplomatic Skills for CSDP”, în parteneriat cu Cyprus Academy for Security and Defence

În perioada 8 – 10 Aprilie a.c. se desfășoară în Larnaca, Cipru, a treia ediție a cursului „Diplomatic Skills for CSDP”, organizat în afara României. Cursul este organizat de Cyprus Academy for Security and Defence în cooperare cu Universitatea de Vest din Timișoara, alături de Ambasada României în Republica Cipru, sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC) al UE. La aceasta ediție participă 25 de specialiști din domeniul diplomației și al apărării din nouă state membre UE.

Cursul inițial, coordonat de prof. dr. Silviu Rogobete, a fost conceput de UVT iar acum este parte integrală a programelor de pregătire continuă oferite de ESDC. Următoarea ediție va avea loc la Timișoara, în luna decembrie a acestui an.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Cultura de securitate europeană este în permanentă dezvoltare, mai ales în contextul instabil creat în acest spațiu prin agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. UVT contribuie la activitățile Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC) prin modulele de cursuri dedicate pregătirii în domeniul diplomației, pentru profesioniștii interesați de misiunile aferente Politicii Comune de Securitate și Apărare a UE.”

Colegiului European de Securitate si Apărare (ESDC) a fost înființat în 2005, cu scopul de a oferi programe educaționale la nivel strategic pentru politica europeană de securitate și apărare, concretizată în Politica Comună de Securitate și Apărare europeană (Common Security and Defence Policy – CSDP[2]). Statele membre UE participă prin efort voluntar la această structură de pregătire a specialiștilor europeni în securitate și apărare, din care fac parte funcționari publici, diplomați, ofițeri de poliție și personal militar din statele membre ale UE și instituțiile UE implicate în CSDP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :