Se dezvoltă agricultura! Un român vine cu o premieră

80

Un român lansează o premieră în agricultura ecologică. Acesta a lansat un produs revoluționar, mai exact îngrașământul ecologic sub formă de tabletă efervescentă.

Momentan, produsul se găsește doar în România,Spania și Croația. Producătorii români au colaborat cu cercetători din Marea Britanie, Croația, Ungaria și Lituania. Produsul utilizează tehnologia BioChain, care permite utilizarea a 4-6 substanțe active, ce se dizolvă în 60 secunde, scrie economica.ro

Acestea nu prezintă risc de fermentare și degradare la căldură. Aceste tablete sunt avantajoase deoarece sunt ușor de transportat, reducând spațiul semnificativ. Un flacon de 1,2 kilograme devine o tableta efervescentă de 250 grame.

„Gama noastră completă de produse conţine tratament de sămânţă, tratamente fitosanitare, îngrăşământ de sol şi îngrăşăminte foliare şi poate acoperi toate nevoile unei culturi ecologice. Fiecare agricultor care va folosi aceste produse va beneficia de consiliere de la momentul însămânţării şi până la recoltat”, a precizat Vlad Popescu, director general Norofert Organics.

„Toate produsele pe care le propunem acum sunt în patent pending naţional şi internaţional. Începând cu anul 2019 vom fi prezenţi şi pe pieţe din alte ţări, precum Spania şi Croaţia. România este o piaţă bună şi în creştere pentru agricultura ecologică, dar pentru că în acest moment deţinem produse competitive la nivel european, prin aceste tablete efervescente putem să realizăm o dezvoltare rapidă şi în afara ţării”, a declarat Mugurel Gabriel Ionel, director executiv al companiei producătoare.

Termenul de valabilitate al tabletelor poate ajunge și la 7 ani. Tehnologia BioChain folosește un îngrășământ 100% organic.

Sursă: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ