22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

VIDEO | Centura Sud ar putea fi gata în iulie, promite Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a fost prezent la Timișoara, pe șantierul lucrărilor la Centura Sud. În cadrul vizitei oficiale au fost prezenți și Alfred Simonis, Nicolae Robu, dar și prectul Mihai Ritivoiu.

Ministrul Transporturilor estimează că lucrările vor fi finalizate în iulie. „Lucrările sunt gata în jur de 83-84%, ritmul lucrărilor este unul foarte bun și cred că spre finalul lunii mai se ajunge undeva în jur de 90%, urmând ca în lunile iunie și iulie să mai acopere și restul de 10%”, estimează Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Proiectul costă 80 de milioane de euro, iar termenul de execuție este de un an. Contractul a fost semnat cu o noua firmă în iunie 2023, după ce lucrările care urmau să fie executate de o firmă italiană, au stat pe loc vreme de doi ani.

Cum stăm cu celelalte proiecte? 

Licitația publică pentru lucrările centura Vest s-a încheiat. Conform proiectului, centura va avea 4 benzi. Ministrul Transporturilor spune că spune că va trata lucrurile cu repezeiciune. „De curând a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru continuarea acestei centuri, în partea de Vest pe 4 benzi. Două benzi pe sens. Sunt 5 oferte și vă asigur că vor fi tratate cu celeritate astfel încât în cel mai scurt timp să semnăm contractul”, spune Sorin Grindeanu.

La sfârșitul acestei luni se va finaliza și studiul de fezabilitate pentru dumul express Timișoara – Moravița. „În mare parte proiectul a fost predat deja. Mai sunt câteva noduri care trebuiesc recepționate. La finalul acestei luni se va finaliza. Estimăm că la finalul lunii iunie, începând cu luna iulie vom avea Hotărârea de Guvern privind poluarea indicatorilor pentru drumul  express Timișoara- Moravița, apoi se va face licitație”, declară ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :