22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

FOTO | „Un pic mai rău decât în Columbia”. Hip-hopul american din ’90, adus la Timișoara de trupa Onyx

Complexul studențesc din Timișoara a devenit, preț de o oră, teritoriul hip-hopului american. Zeci de împătimiți ai genului s-au rupt în figuri pe acordurile grele ale New York-ului anilor ’90, mai exact genul de hip-hop pe care-l cântau talentații MC din Queens.

A fost un adevărat dezmăț. Cei de la Onyx au făcut atmosferă și au amintit unele dintre cele mai marcante nume nume ale aniilor ’90, cum ar fi Prodigy sau House of Pain.

Artiștii au cântat cu publicul, ba mai mult, a fost și un mosh pit. Cântăreții au îndemnat publicul să se despartă în două. Cei mai energici au rămas în fața scenei și au sărit, au dat din coate și din picioare.

„Publicul de aici a fost grozav și distractiv. Am avut o seară nebună, mulțumim mult! Nu e prima oară când venim în România, am mai fost și la București”, spune  Kirk Jones, rapperul din Queens, pe numele său de scenă Sticky Fingaz.

El a mai adăugat că acest concert a fost „un pic mai rău decât cel din Columbia”.


Muzica a fost energică, Onyx au cântat unele dintre cele mai cunoscute piese ale lor. Totuși, au repetat mai mult refrenele, cum aveau să atragă atenția cunoscători ai genului.  „Nu sunt neapărat fan Onyx, dar îmi place muzica hip-hop în general. A fost fain să fiu aici, mi-am adus aminte de muzica pe care o ascultam acum ceva ani, când eram mai tânăr”, spune un bărbat.

În public au fost, de asemenea și pasionați ai genului, care s-au simțit bine pe muzica celor de la Onyx, care după cum spun ei, au fost o prezență fresh față de artiștii români de la concertele din cadrul Zilelor Studenților. „Super tare, oamenii sunt tari și au venit cu energie în contextul în care majoritatea oamenilor nu cunoșteau versuri, nu cunoșteau melodii și totuși au rezonat cu artiștii”, spune un alt participant la concert.

Cei de la Onyx au cântat imediat după Nane. Dacă la concertul artistului din Orșova a fost o mare de oameni, după concert majoritatea studenților au plecat, în parcare rămânând doar câteva zeci. „Foarte tare, oricum ei sunt unii dintre fondatorii hip-hopului. Nu ai cum să pleci de la un concert ca acesta. Nu pot să înțeleg. Eu trăiesc hip-hopul pur și simplu, iar Queens oricum e un cartier din care au plecat mulți rapperi pe care-i ascultăm”, spune un alt participant iubitor de hip-hop care a venit tocmai din Reșița pentru concert.

Trupa Onyx, mai puțin cunoscută de publicul larg din România, este o trupă de hardcore hip-hop care a luat naștere în statul american Queens, în 1988. În prezent, trupa numără trei membrii: Fredo Star, Sticky Fingaz and Sony Seeza.

Concertul trupei Onyx a fost parte a festivalului anual Zilele Studenților, desfășurat în perioada 14-16 mai. Evenimentul a fost organizat de Asociația Festivaluri pentru Tineri, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Foto credits: Facebook Zilele Studenților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :