Salvaţi Copiii dă şi în 2016 o şansă la viaţă copiilor născuţi prematur

246

Salvaţi Copiii continuă şi în 2016 programul de dotare a maternităţilor cu aparatură performantă! Organizaţia are în plan dotarea altor 25 de unităţi.

În ultimii trei ani, Salvaţi Copiii a donat echipamente medicale performante către 58 de maternităţi din 34 de judeţe ale ţării, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii anual.

Prin campania de reducere a mortalităţii infantile, începută de Salvaţi Copiii, s-au investit 7.300.000 de lei în dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din 34 de judeţe ale ţării. Mai mult, în cadrul programului, 18.900 de mame, gravide şi copii din 31 de comunităţi defavorizate au primit suport medical şi material.

Unităţile dotate de Salvaţi Copiii au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie sau alte echipamente performante necesare salvării vieţilor bebeluşilor născuţi prematur. Salvati Copiii România a dotat cu 186 de echipamente performante maternităţi din Piteşti, Braşov, Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Hunedoara, Petroşani, Iaşi, Târgu-Mureş, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timişoara, Vaslui, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Botoşani, Bacău, Ploieşti, Focşani, Galaţi, Călăraşi, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Zalău, Oradea, Slatina, Slobozia, Segarcea, Hârlău, Târgu Jiu, Drobeta Turnu-Severin şi Vatra Dornei.

„Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României. La Salvaţi Copiii faptele sunt mai presus de cuvinte. Am reuşit să dotăm până acum 58 maternităţi cu echipamente vitale pentru salvarea vieţilor bebeluşilor născuţi prematur, convinşi că împreună putem schimba statistici ale mortalităţii infantile care nu ne onorează”, este declaraţia Gabrielei Alexandrescu, preşedintele executiv al Salvati Copiii România.

Pentru a reuşi ce şi-a propus în 2016, Salvati Copiii lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Important de ştiut, suma direcţionată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri şi nu poate depăşi 20% din impozitul pe profitul datorat, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2015.

Statistici cutremurătoare: la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viaţa

Datele statistice arată că 1.700 de copii mai mici de un an au murit anul trecut în spitalele din România, iar lipsa aparaturii se numără printre principalele cauze ale acestor cifre cutremurătoare. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viaţa. În consecinţă, şi în 2015, ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1.000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature.

LĂSAȚI UN MESAJ