Roxana Iliescu temperează afirmațiile lui Bușoi

412

Președintele PMP Timișoara, Roxana Iliescu, este supărată pe unele luări de poziție liberale apărute în presa centrală despre partidul său. De curând, liderul liberal Cristian Bușoi a lansat unele afirmații care potrivit fruntașilor PMP ar fi in contradicție cu realitățile evidente.

„La sfârșitul săptămânii trecute, într-un interviu acordat la DC News, dl Cristian Bușoi- prim-vicepreședinte PNL a făcut o serie de afirmații neadevărate, motiv pentru care doresc, prin intermediul presei locale, să fac câteva corecții.

La întrebarea câți președinți de consilii județene are PNL, acesta răspunde – 8, față de aproximativ 30, câți au cei din PSD – care a făcut majorități cu ALDE, cu UDMR și în aproape toate cazurile cu PMP. Dl Bușoi a evidențiat situația județelor Timiș și Caraș-Severin. Faptul că PMP a făcut majoritate cu PSD îl determină pe prim-vicepreședintele PNL să concluzioneze că președintele „Băsescu este aliat și lucrează împreună cu domnii Dragnea, Ponta și Ghiță”. Mai mult decât atât, se invocă o adevarată strategie, o presupusă coordonare foarte precisă a acțiunilor celor patru. Șocantă este nonșalanța cu care se afirmă faptul că la Timiș, în ciuda opțiunii organizației care a dorit să facă majoritate cu PNL (?!), președintele Băsescu a insistat ca organizația să meargă cu PSD. Se menționează inclusiv, că acest fapt l-a reclamat la PPE!” declară Roxana Iliescu.

„În calitate de președinte al PMP Timiș și principal negociator al organizației la acea dată, precizez că dl Bușoi este într-o eroare totală. De fapt, cred că și-a conturat discursul într-o anumită manieră, pentru a-l ataca o dată în plus, pe președintele Băsescu! NU Băsescu este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat în Timiș! Decizia ne-a aparținut în totalitate, a fost o hotărâre pe care mi-am asumat-o. Președintele ne-a acordat libertate deplină. De vină a fost infatuarea liderilor PNL și războiul intern din organizația județeană dintre cei din fostul PD-L și cei din vechiul PNL. În cazul în care, dl Bușoi persistă în prezentarea unor neadevăruri și nu își retrage afirmațiile, voi face declarații publice amănunțite, care în mod sigur l-ar pune într-o situație delicată”, mai adaugă vicepreședintele PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ