Două fetițe s-au înecat într-un râu. Ambulanța venită să le salveze, atacată cu pietre

433

Două fetițe de 9 și 12 ani, surori, au murit luni după ce au intrat în râul Râmnicu Sărat și nu au mai putut ieși la mal. Copilele, din localitatea Râmnicelu, au fost scoase din ape de localnici și rude. O ambulanță a SAJ venită în ajutor a fost atacată de localnici cu pietre.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Buzău, cele două surori ar fi intrat în râul Râmnicu Sărat, împreună cu un frate mai mic, de 7 ani. La un moment dat, copilele ar fi ajuns într-o zonă cu excavații, unde apa se adâncește brusc, şi nu au mai putut ieși.

Alarma a fost dată de băiat, localnicii și rudele reușind în cele din urmă să le scoată pe surori din râu. Din păcate, a fost prea târziu.

La venirea pompierilor şi a echipajelor medicale, fetele erau inconștiente, una dintre ele, în stop cardio-respirator, fiind declarată decedată la fața locului, întrucât manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Cea de-a doua fetiță a murit la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde fusese transportată.

Potrivit news.ro, în timpul intervenției, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Buzău a fost avariată de localnicii din localitatea Râmnicelu, care au aruncat cu pietre, spărgând geamurile.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ