14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Mai puțină miere de albine pentru anul 2024. Vremea nu a ținut cu apicultorii din Banat

În 2024 producția de miere ar putea fi mult mai scăzută decât anul trecut, din cauza condițiilor meteorologice ostile.

La începutul anului, a fost vreme caldă, care a dus la dezvoltarea florei și faunei. „Vremea caldă de la începutul anului, în mod special în luna martie a dus la o dezvoltare devansată a familiilor cât și a florei spontane și a înflorii pomilor, sursă de bună de nectar pentru familiile de albine, lucru care a dezvoltat familiile”, spune Petre Doda, președintele Asociației Crescătorilor de Albine Timiș.

Pe parcurs au apărut schimbări mari de temperatură, care au afectat vegetația. „(…) problema cea mare a apărut în luna aprilie, fiind caracterizată de oscilațiile mari de temperatură. Problema, în momentul de față, este cu restul de salcâm, unde temperaturile căzute au afectat floarea de salcâm și din cauza asta foarte mulți apicultori au anumite probleme”, consideră Petre Doda.

Președintele Asociației Crescătorilor de Albine Timiș spune că, deși producția la rapiță a fost mare, culesul a fost mai slab, tot din cauza vremii nefavorabile pentru dezvoltarea familiilor de albine.

 

Sursă: https://www.radiotimisoara.ro

Sursă foto: Sansa News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :