18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Aquatim a semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în județul Timiș

În data de 30 aprilie 2024, Aquatim a semnat, împreună cu Ministerul Investițiilor și Programelor Europene, Contractul de Finanțare pentru implementarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 – etapa II” (cod SMIS: 2021318847).
Acest contract de finanțare, în valoare totală de 148.245.473 Euro, va asigura continuarea investițiilor începute în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), conducând astfel la realizarea Axei 3 POIM, împreună cu obiectivele acesteia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de mediu in condiții de management eficient al resurselor, conservarea si protecția mediului si promovarea utilizării eficiente a resurselor, creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Noul contract de finanțare este încadrat în Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, asigurând prioritățile aferente acestuia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară, cu obiectivul specific RSO 2.5 – Promovarea accesului la apă și o gospodărire sustenabilă a apelor, asigurând astfel conformarea cu prevederile acquis-ului european si cu angajamentele asumate in sectorul de mediu.
Pentru locuitorii județului nostru, această nouă finanțare asigură continuarea și finalizarea lucrărilor începute deja, dar și dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. Investițiile în infrastructura de mediu asigură igienă, calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune pentru populația beneficiară.

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director General
Aquatim SA

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :