Doliu în lumea medicală. Medicul-șef de la Urgențe, răpus de pandemie

570

Șefa Unității de Primire Urgențe a Spitalului Municipal Fetești, Mioara Neagu, a murit de COVID-19, la numai 48 de ani, starea ei degradându-se rapid deși avea un organism sănătos, fără comorbidități.

Este zi de doliu pentru breasla medicală după ce s-a aflat că șefa Unității de Primire Urgențe a Spitalului Municipal „Anghel Saligny” Fetești, Mioara Neagu, a murit la Spitalul Colentina din București, unde fusese transferată în urmă cu aproape două săptămâni. În luna iulie împlinise 48 de ani.

Spitalul în care își desfășura activitatea avea mai mulți angajați infectați cu SARS COV-2. La sfârșitul lunii septembrie, medicul Mioara Neagu s-a simțit rău și, fiind de gardă la serviciu, și-a rugat colegele să o perfuzeze. Starea ei s-a depreciat, însă, destul de repede, fiind transferată la Spitalul Județean Constanța, la Reanimare.

Plămânii îi erau grav afectați, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Colentina din București. În ciuda tuturor încercărilor de salvare, corpul ei a fost răpus de infecție, medicii declarând, vineri spre dimineață, decesul colegei lor de la Fetești.

Mioara Neagu, care făcuse rezidențiatul la Constanța, făcea gărzi, odată sau de două ori pe lună, și la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța. „Era o persoană absolut senzațională, un medic extrem de calm, tot timpul zâmbitoare, nu ar fi ridicat vreodată tonul la pacienți”, spune o fostă colegă de la Constanța.

Pe rețelele sociale, apropiații Mioarei Neagu sunt îndurerați de veste, nu le vină să creadă. „Astfel de oameni pot fi declarați eroi pentru că au murit pe câmpul de bătălie, apărând și încercând să salveze viețile semenilor noștri. Familiile lor ar trebui să beneficieze de o pensie de eroi pentru că nu sunt cu nimic mai prejos decât militarii care ne apără în teatrele de război” a scris o prietenă.

Mesajul fiicei doamnei doctor Mioara Neagu este înduioșător. „Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi în fiecare moment al vieții mele și să ai grija de mine de acolo de sus, așa cum ai avut grija și când erai lângă mine. Promit ca o sa te fac mândră de mine, voi asculta toate sfaturile tale si voi fi puternica așa cum și tu ai fost și ai luptat tot timpul ca eu să fiu fericită! Te iubesc foarte mult și o sa îmi lipsești toată viața!

Dumnezeu sa te ierte, mămica mea frumoasa !”

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ