0.1 C
Timișoara
duminică 8 decembrie 2024

Dialogurile „Capitala Culturală cu Cătălin Ștefănescu”, de la Universitatea Politehnica Timișoara, se difuzează pe TVR

Într-un an încărcat cu o paletă culturală extinsă, Universitatea Politehnica Timișoara a reușit să ofere un program care s-a dovedit a fi extrem de valoros pentru comunitatea timișoreană și nu numai. Prima ediție a programului „Capitala Culturală cu Cătălin Ștefănescu” și-a dorit să deschidă un nou format de întâlniri la ceas de seară, menite să împărtășească noi cunoștințe, idei și experiențe.
De-a lungul celor 10 seri, s-au explorat subiecte multidisciplinare, aducând în același spațiu știința, tehnologia, literatura și artele. Într-o clădire de patrimoniu a Politehnicii, fosta Cantină, sala ARChA, un spațiu care de-a lungul timpului a însemnat un loc de întâlnire sub diverse forme, a fost inaugurată cu această ocazie, având de acum misiunea să devină o destinație culturală, artistică și interdisciplinară.
Fiecare întâlnire s-a desfășurat într-o atmosferă de spectacol ce a ascuns și o notă familiară, cu public și muzică live asigurată de Radu Vâlcu Quintet. Invitații și-au povestit parcursurile profesionale, au descris drumurile lor spre performanță, felul în care se vede România din locurile în care au ales să trăiască și să se exprime, cum arată modelul civilizațional în interiorul căruia au reușit să devină cine sunt la această oră.
Difuzarea acestor interviuri va avea loc pe parcursul a zece săptămâni, în fiecare vineri, de la ora 22:00, pe TVR Cultural și în fiecare luni, de la ora 16:00, pe TVR2, începând cu data de 20 Octombrie 2023.
Invitații speciali ai dialogurilor „Capitala Culturală cu Cătălin Ștefănescu” sunt:
 Cristian Măcelaru, dirijor;
 George Petean, bariton;
 Dragoș Mărgineanțu, expert în inteligență artificială;
 Raluca Popa, profesoară universitară și antreprenoare;
 Anca Vasiliu, filosof și cercetător;
 Francesca Velicu, balerină;
 Oana Stănescu, arhitect;
 Alexandru Mărmureanu, medic chirurg;
 Adrian Constantin, matematician;
 Aurora Simionescu, astrofizician.


* * *
Despre „Capitala Culturală cu Cătălin Ștefănescu”:
Proiectul Universității Politehnica Timișoara de a primi personalități românești de succes în capitala culturală a Europei este o inițiativă valoroasă pentru promovarea excelenței academice și profesionale, consolidarea legăturilor între diaspore și țară și încurajarea tinerilor să își urmeze visurile. Este un pas important în direcția dezvoltării unei societăți vibrante și inovatoare.
Universitatea Politehnica Timișoara a reușit să deschidă spațiul academic și să ofere o oportunitate unică de conectare și de încurajare a tinerilor să își urmeze visurile și să atingă performanțe dorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Două mașini s-au izbit în Chișoda! Poliția a deschis un dosar penal

Două mașini s-au izbit sâmbătă într-o intersecție din Chișoda. Este vorba despre un mașina condusă de o femeie de 35 de ani, care s-a...

VIDEO | Un bărbat din Lugoj, dus la audieri în urma susținerii mișcării legionare în mediul online

În mai multe județe din țară, dar și în Timiș au avut loc sâmbătă percheziții, într-un dosar de promovare a genocidului, xenofobiei, a doctrinelor...

Citește și :