Cioloş se implică personal în cazul bebeluşilor cu E.coli. Cauza îmbolnăvirii rămâne încă necunoscută

211

S-a dus să vadă, cu ochii lui, ce se petrece la Spitalul de Pediatrie din Piteşti,”pentru a înțelege mai bine situația bebelușilor”! Premierul Dacian Cioloş se implică personal în cazul copiilor cu E.coli.

„Înțeleg că nu mai sunt cazuri grave, starea celor aflați aici este stabilă, iar cei aflați la Spitalul Marie Curie înțeleg că se află sub supraveghere”, a precizat Dacian Cioloş.

Cioloş susţine că mai rămân de lămurit două probleme: cauza îmbolnăvirii, care la două săptămâni de la începutul crizei rămâne încă necunoscută și care trebuie identificată; modul în care a circulat informația între spitale – au existat unele deficiențe ce trebuie clarificate.

Ministrului Sănătății Patriciu Achimaş Cadariu – contestat pentru modul în care a gestionat criza bebeluşilor cu E.coli – i se pare „încurajator” că în ultimele opt zile nu a mai fost identificat niciun caz nou de sindrom hemolitic uremic. O echipă de experți internaționali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile a sosit în România pentru a încerca să identifice cauzele îmbolnăvirii copiilor.

În Spitalul Clinic de Urgență Copii “Marie Curie” sunt internați, în continuare, șapte copii. Dintre aceștia, trei copii se află internați în secția ATI, fără modificări ale stării de sănătate în ultimele 24 de ore, toți fiind dializați peritoneal.

E.coli este o bacterie larg răspândită în natură, care se găseşte în mod normal în intestinul omului şi animalelor. Majoritatea bacteriilor care aparțin acestui gen sunt inofensive, însă exista tipuri de E.coli implicate în producerea de boli diareice şi de infecții urinare. Sindromul hemolitic uremic reprezintă o complicație majoră, care apare la circa 10% din cazurile de boală diareică produse de STEC (Shiga toxina E.coli) şi care apare mai ales la copiii de sub cinci ani şi la persoanele în vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ