Autorităţile pariziene au lansat gaze lacrimogene, în încercarea de a dispersa o mulţime de protestatari din zona centrală a metropolei Paris-VIDEO

139

Trei poliţisti au fost răniţi, inclusiv un ofiţer ce prezintă arsuri grave, în urma violenţelor care au izbucnit între forţele de ordine şi protestatarii mascaţi la un miting organizat de Ziua Muncii la Paris. Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-i contesta pe ambii candidaţi din cursa pentru palatul Elysee, în vreme ce alte mitinguri paşnice se desfăşoară în acelaşi timp în metropola Paris, relatează The Telegraph şi Reuters.

Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene în timpul unui miting în mare parte paşnic din zona centrală a Parisului.

De asemenea, patru tineri au fost arestaţi pentru ”deţinere de arme interzise”.

”Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist din Franţa.

Potrivi primelor informaţii, protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţiştii, care au încercat să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

Apoi, autorităţile s-au văzut nevoite să lanseze gaze lacrimogene pentru a ţine mulţimea la distanţă.

Protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar un poliţist a fost rănit în urma violenţelor din Paris.

Aceste ciocniri violente ar putea să continue, având în vedere numărul demonstraţiilor oreganizate de Ziua Muncii.

Luni, parizienii s-au adunat pentru un miting paşnic de Ziua Muncii, în vreme ce unioniştii au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

De asemenea, tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen.

sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ