Ancheta de la Spitalul din Reșița: personalul medical, pe deplin protejat

38

Ancheta epidemiologică de la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Reșița s-a încheiat. Autoritățile transmit că personalul medical a fost protejat în momentul în care a intrat în contact cu o pacientă infectată cu COVID-19. Așadarr, nu este nevoie de teste pentru medici sau asistente.

Despre pacienta de 72 de ani care a decedat se cunoștea că se află în autoizolare, fapt pentru care a fost transportată la spital cu o autoutilitară specială și a urmat trasee bine stabilite în astfel de situații. Pacienta trebuia intubată pe Secția ATI, corturile de triere instalate la spital de către ISU Caraș-Severin nefiind dotate, firește, cu o asemenea tehnologie.

Personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost pe deplin protejat și nu sunt necesare testări pentru coronavirus. De altfel, conform noului algoritm de testare, stabilit la nivel național – un document transparent, remis presei – sunt testate doar persoanele care manifestă simptome. Spitalul Județean de Urgență a luat și măsurile sanitare impuse în asemenea situație, efectuând o dezinfectare extinsă cu soluții aprobate de lege în astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ