Ai grijă unde parchezi în Bulgaria! Cât costă dacă îți ridică mașina vecinii de la sud de Dunăre?

102

În perioada verii, tot mai mulți români tranzitează Bulgaria în căutarea plajelor grecești. Sunt și alte câteva mii care preferă litoralul bulgăresc pentru un sejur de neuitat. Cu toate acestea, șoferii români trebuie să fie foarte atenți unde parchează.

Ridicatul mașinilor este sport extrem în Bulgaria. Tocmai de aceea, mulți conducători auto se pot trezi fără mașină, într-o țară în care furatul automobilelor este la ordinea zilei. Acest lucru i s-a întâmplat unui român care călătorea din Grecia, către casă.

„La întorcerea din Grecia, am oprit în orașul Veliko Tarnovo pentru a lua masa. Am parcat mașina într-un loc marcat, tocmai pentru că auzisem că poate fi ridicată. Așa că am plecat liniștit. După nici 40 de minute, am constatat că mi-a dispărut automobilul”, a povestit un șofer român pentru auto-bild.ro.

Acesta a continuat: „Mi-a fost greu să înțeleg dacă mi-a fost furat sau ridicat în primă fază, mai ales că puțini sunt cei care vorbesc engleză în Bulgaria”.

Șoferul a încheiat: „În cele din urmă, am luat un taxi care m-a dus la ‘hingherii’ de mașini. Acolo a trebuit să plătesc 45 de leva, care înseamnă aproximativ 90 de lei. Sperietura a fost însă mai mare decât orice sumă”.

Conducătorul auto care a rămas pentru câteva ore fără mașină a povestit ce ar fi trebuit să facă să nu încalce legea: „Erau locuri marcate și pentru a nu-mi fi ridicat automobilul trebuia să trimit un SMS la un anumit număr și să mi se oprească o taxă de pe telefon. Data viitoare voi ști ce am de făcut”.

Sursa: auto-bild.ro

LĂSAȚI UN MESAJ