18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Se împlinesc 61 de ani de la primul meci jucat pe Stadionul Dan Păltinișanu

Stadionul Dan Păltinișanu aniversează 61 de ani de la inaugurare. Primul meci s-a jucat în 1 Mai 1963, când s-a desfășurat turneul de inaugurare a stadionului. Un turneu de fotbal amical, la care au participat și echipe de fotbal din alte țări.

Meciul s-a jucat cu 30.000 de suporteri, stadionul fiind plin. Știința Timișoara, Poli de la acea vreme, a jucat cu UTA Arad. Au jucat și echipe din alte țări. Velez Mostar, din fosta Iugoslavie și Vasas ETO Gyor, din Ungaria.

La 1 Mai 1963, tot într-o Miercuri, echipa de fotbal Știința a câștigat cu 3-2 în meciul cu Gyor, iar a în doua de turneu a avut un scor de 1-1 cu  iugoslavii de la Velez Mostar. În a cea de-a treia zi a campionatului,  Știința a jucat UTA Arad. Cele două echipe au încheiat la egalitate meciul, dar alb-roșii au câștigat turneul datorită golaverajului la meciul cu Velez.

La începutul anilor ’60, stadionul a fost cel mai mare din afara Bucureștiului. S-a construit într-un an de către muncitorii aduși din fabrici. Construcția impresionantei arene a fost gata după 200.000 de ore de muncă.

De la inaugurare până în anul 1990, stadionul s-a numit „1 Mai”. O perioadă a purtat numele antrenorului Silviu Bindea. Din 1995, este numită Dan Păltinișanu, în onoarea jucătorului alb-violet.

Sursă: https://adevarul.ro, Druckeria

Sursă foto: Druckeria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :