Vrei să stai în pat și să primești 18.000 de dolari, săptămânal?

268

NASA caută voluntari dispuși să participe la studiul numit: Odihnă în pat. Participanții sunt nevoiți să stea întinși în pat timp de 70 de zile consecutive, iar pentru acest lucru primesc între 1.200 $ și 18.000 $ pe săptămână.

Persoanele înscrise la acest experiment pot dormi cât vor, pot citi cărți, au voie să se uite la televizor sau să se joace jocuri video și să folosească telefonul mobil oricât de mult doresc. Toate acestea cu o singură condiție: să stea culcați în pat. De asemenea, subiecţii nu au voie să primească vizite. În tot acest timp, ei vor beneficia de alimente care le vor permite să îşi păstreze greutatea constantă.

Acest studiu este realizat cu scopul de a se găsi modalităţi de conservare a sănătăţii şi siguranţei astronauţilor în timpul călătoriilor. Ei vor să vadă cum reacționează organismul în cazul unei perioade mari de repaus.

NASA susține că prin acest experiment se urmărește cercetarea a trei lucruri importante. Cercetătorii vor să înțeleagă modul în care anumite schimbări ale funcțiilor organismului pot influența misiunile în spațiu, cum se vor efectua diverse sarcini în timpul misiunilor și, mai ales, pentru a găsi soluții în cazul unor problemele de ordin fizic pe care astronauții le pot întâmpina în timpul călătoriei. Mai precis, specialiștii NASA investighează condițiile în care se pot evita pierderile de masă musculară și cum pot menține în bună funcțiune sistemul osos și cel cardiovascular.

„Vrem să fim siguri că oamenii sunt pregătiţi pentru a petrece 70 de zile în pat. Nu oricine poate să facă asta. Nu orice tip de persoană este capabilă să stea atât în pat. Din momentul în care ei sunt calificaţi psihic pentru acest studiu, vom trece la exerciţii riguroase, fizice şi psihice, caracteristice unui astronaut. Ei trebuie să fie pregătiţi pentru tipuri de activităţi pe care le întreţin astronauţii”, a declarat omul de ştiinţă, Dr. Cromwell.

Sursa: Infoalert

LĂSAȚI UN MESAJ