Un tânăr cu arsuri pe 70% din corp nu a putut fi transferat în străinătate pentru că actele medicale au fost traduse greşit

134

Situație critică pentru un tânăr de 20 de ani cu arsuri grave pe 70% din suprafața corpului. Bărbatul așteaptă de două zile să fie transferat în străinătate pentru a fi salvat, însă procedurile s-au blocat deocamdată în hârtii.

Un spital din Belgia a acceptat să-l primească, însă un document medical tradus incorect îl ține blocat la Spitalul Universitar din Capitală.

Tânărul a suferit arsuri grave şi politraumatisme după ce s-a electrocutat.

Iniţila, transferul său la un spital din Belgia a fost refuzat întrucât în documentele traduse din română în engleză starea lui de sănătate era prezentată ca fiind şi mai gravă.

Documentele medicale vor fi refăcute şi retrimise la clinica din Belgia.

Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat la Digi24 că medicii de la centrul de arşi din Bruxelles încă analizezaă cazul.

„Aseară am avizat transferul în străinătate. Discuțiile sunt cu centrul de arși din Bruxelles, care fiind un caz de politraumă, încă analizează acceptul. Suntem în discuții și cu AKH din Viena. Acceptul nostru pentru transferul în străinătate este dat. Mai rămâne se obținem acceputul uneia dintre cele două clinici”, a spus secretarul de stat.

Pacientul va fi transferat, luni dimineața, la Spitalul AKH din Viena. Va fi dus în Austria cu un avion militar și va fi însoțit de o echipă SMURD din Capitală, a spus, pentru Mediafax, șeful DSU, Raed Arafat.

„Va fi transferat luni dimineață la AKH Viena, pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria și nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară și va fi însoțit de un echipaj SMURD București”, a explicat Arafat.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ