Un nou festival va avea loc la Timișoara

126

Asociația Cultural-Educațională MELOPOLIS organizează în perioada 8-9 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara și la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, Festivalul NEW TALENT COMPETITION.

Ideea organizării NEW TALENT COMPETITION, un eveniment tip concurs, a apărut ca urmare a faptului că tinerii simt nevoia să- și dezvolte capacitățile artistice, să se manifeste în fața publicului, să intre în competiție cu alți tineri din aceeași categorie de vârstă și cu aceeași experiență artistică. NEW TALENT COMPETITION se înscrie pe Axa prioritară nr.2. Dezvoltare personală și profesională din Strategia de tineret a Municipiului Timișoara 2014- 2020, direcția strategică nr.6- Cultură,  obiectivul 6.1: Susținerea creației și expresiei artistice a tinerilor.

Invitarea în proiect a reprezentanților școlii de muzică din oraș – Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest și a Casei de Cultură a Studenților, aduce o notă de profesionalism întregului demers competițional.

NEW TALENT COMPETITION este destinat atât amatorilor, celor care studiază muzica doar de plăcere, dar şi profesioniștilor, care se află în primele etape ale carierei lor muzicale, cu vârste cuprinse între 6 şi 30 de ani. Secțiunile din concurs sunt: muzică cultă (interpretare vocală și instrumentală), muzică de divertisment (interpretare vocală și instrumentală), muzică populară (interpretare vocală și instrumentală), dans, teatru, compoziție.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ