Un adolescent de 17 ani a intrat în moarte celebrală după un politraumatism. Părinții au acceptat să-i doneze organele. Inima a fost trimisă în Italia

178

Un adolescent de 17 ani intrat în moarte cerebrală a salvat viaţa a patru oameni, după ce familia a fost de acord cu transplantul. Intervenţiile de prelevare a organelor au fost realizate în zorii zilei de sâmbătă de echipe ale Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.

Pentru că în România nu a existat niciun receptor compatibil, inima i-a fost trimisă în Italia, la un alt tânăr aflat în stare gravă.

”O tragedie a făcut ca un adolescent de doar 17 ani să devină sursa vieţii pentru alţi 4 oameni, datorită gestului nepreţuit făcut de părinţii îndureraţi. Când destinul loveşte brusc şi pe neaşteptate cu o asemenea suferinţă, a găsi puterea de a oferi altor părinţi o rază de speranţă devine un gest divin, un simbol al iubirii şi umanităţii în forma sa cea mai pură. Ne înclinăm cu profund respect şi recunoştinţă în faţa familiei şi îi mulţumim pentru decizia atât de dificilă pe care au fost nevoiţi să o ia, transformând durerea lor sfâşietoare în şansă la viaţă pentru alţi tineri”, au transmis, duminică, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Transplanturile au fost posibile după ce un adolescent de 17 ani a intrat în moarte cerebrală, iar familia îndurerată a găsit puterea să aprobe prelevarea de organe.

“După drama suferită în urmă cu 2 zile, când băiatul lor de doar 17 ani a suferit un politraumatism şi a intrat în moarte cerebrală, părinţii, în infinita lor suferinţă, au găsit totuşi puterea de a face cel mai nobil gest: au dăruit viaţă pentru copiii altor părinţi. Nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Este imposibil să găseşti cuvintele de a mulţumi pentru gestul lor unor părinţi care şi-au pierdut un copil ce abia începea să desluşească înţelesurile vieţii. Graţie acestui gest, alţi 4 oameni au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant”, a declarant dr. Rosana Turcu, coordonator transplant.

Pacientului i-au fost prelevate ficatul, rinichii și inima.

LĂSAȚI UN MESAJ