14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

An aniversar, zi de sărbătoare la Teatrul „Merlin”

Așa cum a promis, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” sărbătorește lună de lună prin acțiuni culturale, dar și evenimente de anvergură cei 75 de ani bogați de activitate. Povestea păpușilor, a spectacolelor și a marii familii a păpușarilor timișoreni a început în data de 30 aprilie 1949 și, sperăm, să continue la nesfârșit, spre bucuria și încântarea generațiilor viitoare.

Pentru că suntem în luna aprilie, în acord cu ritmurile naturii, echipa Teatrului Merlin vă invită la aceeași deschidere și bucurie de viață, printr-o întâlnire cu scena, cu arta plastică, dar și la joc și joacă. Data de 28 aprilie 2024 va fi o zi specială. De la ora 10 până după ora 14 va avea loc o regăsire a inimilor care bat la fel, care sunt cuprinse de aceeași emoție și exprimă aceeași recunoștință pentru toți cei care au făcut posibilă, de-a lungul timpului, existența și dezvoltarea artei animației.

Așadar, începând cu ora 10 și cu ora 12, în foaierul teatrului, vor avea loc două ateliere origami care vor avea ca temă: „Respectă regulile teatrului și fii supererou Merlin!” Să nu vă sperie cuvântul „reguli”. Avem nevoie de reguli pentru a fi spectatori adevărați, pentru a înțelege povestea fără să fim deranjați de telefoane, de fâțâitul pe scaune, de plimbările prin sala de spectacol, de vorbit, în timp ce actorii ne spun cu dăruire povestea. Și nu, nu va preda nimeni reguli de bună purtare, nu le veți memora, nu le veți repeta. Fa fi doar joc și joacă, împreună cu artiștii teatrului, pentru micuții spectatori care vor trece pragul instituției în data amintită și care vor fi doar îndrumați, prin joc, să respecte regulile spectatorului model.

Și pentru că, în principal, mergem la teatru pentru spectacol, la ora 11 și de la ora 13, așa cum sunteți obișnuiți, este programat spectacolul cu păpuși bi-ba-bo, dedicat întregii familii și cu mare succes la public, „Orice șoarece iubește cașcavalul”. Surprizele nu se termină aici: După spectacol, la care au fost invitați și artiști între 6 și 16 ani, în jurul orei 14, va avea loc încheierea zilei aniversare la teatru prin vernisarea expoziției de grafică și pictură „Scena. Povești amestecate”.

Creațiile copiilor și ale tinerilor artiști vizuali inspirați de teatru stau mărturie a interesului constant pentru artă, grupul de plasticieni, sub îndrumarea artistei Patricia Stanga Iusztin, fiind la a doua expoziție găzduită de Merlin. Poveștile expuse ne oferă bucurie și speranța că acest parteneriat cultural va continua, lucrările expuse putând fi admirate pe tot parcursul stagiunii, dar și achiziționate.

Toate evenimentele organizate de Teatrul Merlin sunt susținute de Consiliul Județean Timiș.

La mulți ani, Teatrul MERLIN!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :