1.5 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Trei funcționari din Primăria Timișoara, eliberați din funcție

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a semnat astăzi dispozițiile de încetare a raporturilor de serviciu pentru 3 funcționari ai instituției. Cei trei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, în cazul porții de la intrarea în oraș, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit în anul 2017.
Accidentul s-a soldat cu uciderea unui tânăr de 24 de ani. Cei trei, la vremea respectivă responsabili de recepția lucrării, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.
Pentru aceste fapte, Codul Penal prevede și aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi (art. 66, al. 1, lit. b), respectiv dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În consecință, prin dispoziție a primarului, raporturile de muncă ale celor 3 funcționari cu Primăria Municipiului Timișoara încetează de la data comunicării dispoziției. 
„Fac acest pas fără nicio satisfacție. Avem o moarte inutilă, care putea fi evitată. Am doar speranța că nu ne vom mai întoarce niciodată la vremurile în care lucrurile se făceau de mântuială și au ajuns să ia vieți nevinovate”, a spus primarul Dominic Fritz.
Modul în care cei care lucrează în administrația publică își îndeplinesc atribuțiile de serviciu are un impact major asupra întregii comunități. De aceea este nevoie de buni profesioniști și responsabilitate în administrația publică.

Alte subiecte :

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Citește și :