12.1 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Timișorenii sunt invitați la ultima prezentare a Planului Urbanistic General al Timișoarei înainte de aprobare

După 20 ani, Timișoara va avea un nou Plan Urbanistic General (PUG) care va asigura o dezvoltare armonioasă a orașului.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara și a Regulamentului Local de Urbanism aferent a fost publicat spre consultare în data de 7 august ( aici ). Primăria Municipiului Timișoara îi invită pe timișorenii interesați de proiect la o ultimă consultare publică înainte de introducerea acestuia pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi aprobat. Consultarea va avea loc în data de 27 septembrie, de la ora 17:00, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.
Noul Plan Urbanistic General stabilește regulile de urbanism pentru întregul oraș, precum și direcțiile majore de dezvoltare armonioasă, coerentă și durabilă ale Timișoarei.
Timișorenii care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, precum și intenția de a participa la ședință și a lua cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării, se pot adresa, în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro . Termenul limită este 26 septembrie, ora 12:00.
Participanții care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.
Printre obiectivele principale ale noului PUG se numără corectarea reglementărilor anterioare, care fie au fost insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelată și lipsită de armonie. Noul PUG introduce reguli clare și detaliate pentru toți, astfel încât să se simplifice procesul de avizare a proiectelor mai puțin complexe. Odată aprobat, aceștia se vor putea autoriza direct în baza noului PUG, nefiind necesar un PUZ.
Planul Urbanistic General actual a fost aprobat în urmă cu 21 de ani, prin HCL 157/2002. Termenul de valabilitate inițial a fost de 5 ani și a fost extins de mai multe ori.
Ultimul termen de valabilitate este decembrie 2023.

Alte subiecte :

Parada Militară de Ziua Națională a României începe la ora 12. Iată programul complet al manifestărilor și traseul stabilit de autorități

Timișorenii sunt așteptați la parada militară organizată de Ziua Națională în zona centrală a orașului. Ceremonialul militar şi religios de 1 Decembrie începe la 8:30...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni politici care își asumă să construiască România europeană de mâine și nu o opoziție fragmentată...

Citește și :