Timişoara cea mai cea! Premiile primite de oraş prin primul cetăţean al urbei

186

Timişoara este cea mai cea între oraşele mândre ale ţării. Este anunţul făcut de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, aflat la Bucureşti pentru a ridica mai multe premii oferite urbei de revista Forbes. Potrivit edilului şef, oraşul de pe Bega a câştigat 13 distincţii şi este oraşul cel mai dinamic sau cel mai bun di provincie. Nu este însă şi cel mai smart, aşa cum spera Robu.

„13 TITLURI DE “CEL MAI” OBȚINUTE DE TIMIȘOARA ÎN ULTIMII ANI!

1. Orașul Capitală a Culturii Europene pentru 2021

2. Orașul Best Destination pentru Turism

3. Orașul de Excelență în Urbanism

4. Orașul Cel Mai Dinamic

5. Orașul Cel Mai Bun din Provincie

6. Orașul cu Cea Mai Mare Creștere a Turismului

7. Orașul cu Cea Mai Extinsă Zonă Pietonală

8. Orașul cu Cea Mai Lungă Rețea de Piste de Biciclete

9. Orașul Cel Mai Recomandat pentru Investiții

10. Orașul cu Cea Mai Mică Fiscalitate Locală

11. Orașul cu Excelență în Implementarea Conceptului de Smart City

12. Orașul cu Cele Mai Multe Subsisteme de Transport Public (tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete și vaporașe)

13. Orașul cu rată de reușită de 100% în implementarea de proiecte pe fonduri europene (35 din 35!) și cu absorbție apropiată de 100%, mai precis 95.34% din cât era cu putință să absoarbă (lămurire: dacă pt un proiect, suma aprobată e de 10 milioane euro, iar la licitație câștigă o ofertă care îl implementează cu 8 milioane euro, atunci suma maximă ce poate fi absorbită pe acel proiect este 8 milioane euro și nu 10 milioane euro, realizându-se o economie de 2 milioane euro; și asta e de laudă, nu de critică!)”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ