Țigări ascunse în roata de rezervă! Vezi ce acțiuni au derulat polițiștii de frontieră și jandarmii

117

Cincisute șaptezeci de misiuni la frontiera de stat, 53 de fapte ilegale constatate, săvârșite atât de cetățeni români, cât și de străini, și amenzi de 17.085 de lei. Este bilanțul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

Echipele mixte au desfășurat mai multe acțiuni în ultimele nouă zile. Astfel, traficul de mijloace de transport și persoane prin punctele de frontieră a fost de peste 78.900 de persoane și 27.500 în cazul mijloacelor de transport.

Luni, 7 decembrie, a fost oprit pe drumul E70 spre Timișoara, un tânăr de 25 de ani suspectat că ar transporta ilegal țigări. Acesta a fost dus la Sediul Poliției de Frontieră Deta pentru verificări. Pona, câinele specializat în descoperirea produselor din tutun, a găsit în roata de rezervă a automobilului 295 de pachete de țigări.

În plus, în autovehicul s-au găsit 20 de litri de alcool, pus în sticle de bere de 500 mililitri fiecare. Șoferul vehiculului le-a declarat polițiștilor că nu cunoaşte provenienţa bunurilor descoperite în maşina sa. Inspectorii vamali i-au aplicat o sancţiune contraventională în valoare de 5000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări şi alcool în valoare de 4.760 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara va dispune în continuare toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la frontiera verde. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

Totodată, lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara vor asigura ordinea şi liniştea publică în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ