Ți-e poftă de ciocolată? Ai nevoie de un plus de magneziu!

192

Poftele alimentare pot ascunde unele lipsuri de vitamine şi minerale din corp. De pildă, dacă îţi este constant poftă de dulce, e posibil să ai nevoie de minerale care reglează nivelul glicemiei.

Pofta de dulce – carenţă de crom

Dacă simţi constant nevoia de dulce, poţi avea o lipsă de crom. Acreastă carenţă poate declanşa multe afecţiuni grave. Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie, intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie, cromul influenţează nivelul de insulină prin înlăturarea excesului de zahăr din sânge.

În schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză, după ce s-a servit o doză mare de zahăr. Ca să asimilezicrom include în dietă fructe, legume, carne, pește, cereale integrale și în special broccoli, fasole verde și struguri. Totodată, micul dejun trebuie să fie format deopotrivă din proteine și carbohidrați.

Pofta de ciocolată – lipsa magneziului

Acest lucru poate să însemne că ai o lipsă de  magneziu, mineral care ajută la o bună funcționare a sistemului nervos. Este indicat să mergi la un control de rutină, la medicul de familie. Până când vei ajunge însă la doctor, este bine să incluzi în alimentație alimente bogate în magneziu, precum migdalele, soia, dar și peștele gras.

Pofta de carbohidrați – lipsa de triptofan

Dacă simţi nevoia de a mânca pâine, orez, paste etc. În general, poftele pentru carbohidrați sunt un semn al lipsei de amino-acizi din organism – triptofanul, care este necesar pentru producția de serotonină (hormonul fericirii). Triptofanul se găsește în carnea de curcan, ouă, banane sau nuci.

Totodată, în cazul în care ai poftă de pâine mai mereu, poate fi vorba despre o carență de azot în organismul tău. Ca să te asiguri că îi oferi organismului tău această substanță, care asigură o bună dezvoltare a mușchilor, consumă de două-trei ori pe săptămână pește gras, carne ori fasole.

Pofta de cafea –  carență de fier

Ai bea cafea cât e ziua de lungă? O astfel de poftă poate să indice faptul că ai o lipsă de fier în organism. Acest lucru se poate stabili în urma unor analize de sânge, făcute la recomandarea unui medic.

Mai poate indica și faptul că nu consumi suficientă sare, dar și o carență de fosfor.  De aceea, este indicat să mănânci zi de zi pește, ciuperci, salată verde, usturoi, cane de vită sau ficat de pasăre.

 

Sursa: clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ