Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pregătit de reorganizare dacă numărul de îmbolnăviri va crește

  59

  Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara este pregătit să se reorganizeze odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19. În acest moment, pe secție sunt ocupate 40 din cele 50 de paturi, iar doi pacienți sunt la terapie intensivă.

  Potrivit medicului Virgil Musta, la Spitalul de Boli Infecțioase vor fi internate doar cazurile grave, în vreme ce pacienții cu simptome ușoare sau asimptomatici vor fi internați la spitalele suport.

  “Pentru că sunt destul de multe forme și destul de grave, noi avem obligația să reținem formele grave, iar formele ușoare le vom trimite în spitalele de suport. Pe moment, spitalul suport este Spitalul CFR. Noi ne vom reorganiza pentru că secția pe care am deschis-o non-COVID este o secție destul de mare, ea va trece COVID și va fi o secție mai mică, în altă parte, în alt compartiment al spitalului, non-COVID, astfel încât vom merge cu majoritatea locurilor COVID și un număr mai mic pentru non-COVID”, spune Virgil Musta.

  Medicul Virgil Musta a declarat că reorganizarea Spitalului “Victor Babeș” se va face în zilele urmatoare, în funcție de evoluția numărului de cazuri grave.

  LĂSAȚI UN MESAJ