Zeci de sancțiuni, în weekend, pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă VIDEO

24

Zeci de persoane și societăți comerciale au fost amendate, în weekend, de polițiștii din Caraș-Severin. Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă.

Oamenii nu au păstrat distanța fizică sau nu au purtat mască în spații închise, iar administratorii de localuri sau terase au organizat evenimente cu mai multe persoane decât este permis.

”În total, 237 de polițiști, 47 de polițiști locali, 46 de jandarmi, 13 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și 6 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătății, 14 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și 7 ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 241 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 734 de persoane și au fost verificate 209 mijloace de transpot”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei. 17 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 28.500 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea legislației pe linie economică.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars- CoV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ