Proiectul Café 21

113

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană lansează proiectul Café 21, care face parte din etapa de StartUp a strategiei de implementare a programului cultural TM2021.

Proiectul Café 21 reprezintă o serie de șase întâlniri itinerante, în diferite locații din oraș, unde locuitorii Timișoarei își pot exprima opiniile asupra unor teme de interes pentru comunitate, într-un cadru relaxat, informal, în calitate de cetățeni europeni activi, conectați la lume și implicați în viața comunității.

Primul eveniment din cadrul proiectului Café 21 va avea loc în data de 9 mai 2017, între orele 19:00 – 22:00, la Curtea Berarilor din Timișoara, str. Proclamația de la Timișoara, nr.7,  iar tema de discuție are titlul: Comunitățile. Europa comunităților?

Vor participa în calitate de invitați: Valerij Jurešić, directorul Departamentului pentru Cultură și Sport al județului Primorje-Gorski Kotar din Croația, inițiator al proiectului ”27 de comunități”, dezvoltat pentru Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană și Călin Rus, activist comunitar și director al Institutului Intercultural Timișoara.

Gazde și moderatori ai evenimentului din partea Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană sunt Simona Neumann – director executiv și Chris Torch – director artistic pentru etapa de StartUp (2017 – 2018).

Pauzele vor fi asigurate de muzica formației: Beck Corlan & Neighbours (o fuziune între două formații cunoscute din Timișoara – Beck Corlan Acoustic și Drarta) din care fac parte: Beck Corlan – voce și chitară, Marcelle Poaty-Souami – pian, Mircea Ardeleanu Jr. – contrabas și bas, Szekeres Ferencz – tobe și percuție.

Evenimentele din cadrul proiectului Café 21, la care vă așteptăm să ne fiți alături, se vor desfășura de-a lungul anului 2017 și vor avea următoarele teme de discuție:

  • 20 iunie 2017 – ”Oraşul // Spaţiu public, interes privat?”
  • 5 septembrie 2017 – ”Cetățenie // Cum au loc schimbările?”
  • 3 octombrie 2017 – ”Mobilitate // Un oraș de tranzit?”
  • 7 noiembrie 2017 – ”Globalizare // Schimbări mici la scară mare?”
  • 19 decembrie 2017 – ”Sustenabilitate // Cu ce costuri?”.

LĂSAȚI UN MESAJ