24.1 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Expoziția „Sit with me”, a studenților arhitecți de la Timișoara, la Milano Design Week 2024

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano.
Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de studenți, care reinterpretează scaunul tradițional românesc din perspectiva diferitelor concepte și teme precum: reciclare, relaxare și stil. În ultimii șase ani de realizare a acestui proiect, conceptul principal a rămas o invitație, adresată tuturor persoanelor care petrec mult timp pe gadgeturi, să se așeze să admire arta creată studenții timișoreni.

Proiectul cuprinde tabureţi realizaţi de studenţii Antoci Daniel, Foltean Roxana, Milko Bogdan, Munćan Nikoleta şi Pop Emilia-Edith, şi obiecte printate 3D realizate de studenţii Balla Marta, Besenyei Hilda, Bota Ariadna, Brasovan Antonela, Buiciuc Vanessa, Balanici Alina, Cenadan Gabriela-Olimpia, Clipei Paula, Cotut Adrian, Faricea Aura, Iacob Cristina, Ionescu Alex, Iovan Alexandru, Lazau Maria, Meixensberger Astrid, Mirzoi Elena, Rumseavicius Elena, Suba Miriam, Sztarna Gabriela, Tcaci Evelina, Tîrziu Anda.
Proiectul face parte din cadrul expoziţiei cu titlul „WE WILL DESIGN: CONVIVIAL LABORATORY” și este coordonat de conf.dr.arh. Camil Milincu, conf.dr.arh. Cristina-Maria Povian, lect.dr.arh. Andreea Anghel, dr.arh. Mihai Donici.

Adiacent expoziţiei, a avut loc un masterclass pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, care a cuprins o serie de activităţi documentare şi prelegeri organizate cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Masterclass-ul se încadrează în programul de colaborare anuală cu Universitatea Politehnică din Timişoara.
BASE Milano este un hub de creaţie în Milano, care cuprinde spaţii expoziţionale, spaţii de coworking, studio de înregistrare sunet şi imagini, cazare pentru rezidenţe şi alte facilităţi care să ofere toate condiţiile pentru o comunitate creativă şi schimburi culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :