Primarul Robu îşi trimite propriul corp de control la RATT. Se poate ajunge la demiteri-VIDEO

465

Evenimentul neplăcut de vineri, când tramvaiul 4 a rămas fără vatman şi a mers prin două intersecţii fără să aibă pe cineva la comandă, îl nemulţumeşte pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta a anunţat că va face şi el un control, prin propriul său corp de verificare.

Robu este nemulţumit şi de faptul că RATT a vrut să ascundă incidentul şi a refuzat  să ofere informaţii jurnaliştilor până luni, la 3 zile de la incident. Mai mult, regia a susținut că pasagerii nu au fost niciun moment în pericol, deşi garnitura gonea fără vatmanul care să apese frâna.

„Este inadmisibil să reacţionezi în genul acesta, când acolo putea să se întâmple o nenorocire. Am pus în mişcare corpul de control al meu să se facă o anchetă. Vreau să văd dacă din punct de vedere tehnic tramvaiul era în regulă. Tramvaiul este vechi, dar el trebuia să fie funcţional. Dacă nu, cineva trebuie să răspundă. Vatmanul a fost supus periodic la verificarea sănătăţii? Dacă nu, cineva trebuie să răspundă. Eu pot să iau măsuri în limitele legii, lege care nu mi-e deloc favorabilă. Eu nu sunt un supramanager al regiilor şi nu am prerogative să dau dispoziţii executive în aceste structuri. Dar, ca primar, eu cer socoteală”, a spus Robu.

Acesta va aştepta rezultatul controlului şi apoi, dacă se dovedeşte că RATT poartă vina pentru incident, ar putea chiar să îi ceară demisia directorului general, Ioan Goia.

LĂSAȚI UN MESAJ