20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Campania electorală a început cu primul afiș lipit în miez de noapte | FOTO-VIDEO

Conform actelor normative ce reglementează tot procesul alegerilor, campania electorală, cu tot ce presupune ea, durează fix o lună. Așa se face că exact la momentul când clopotele Catedralei băteau miezul nopții candidatul la funcția de primar al Timișoarei, Nicolae Robu și-a lipit propriul portret zâmbitor pe panoul ,,de la porumbei”. Poate nu întâmplător a fost ales locul din Piața Operei, fiind cunoscută pasiunea ex-primarului (poate viitor primar?) pentru fotbal. Tot acolo, chibiții orașului comentau meciurile Politehnicii pe vremuri.

O coloană destul de numeroasă a însoțit fruntașii coaliției PNL – PSD de la sediul liberalilor din marginea Pieței Unirii până la fântâna porumbeilor unde se află cel mai central panou de afișaj.

Toată conducerea partidului, din care nu a lipsit nici președintele interimar al PNL Timis, Vasile Blaga, a însoțit candidatul. Nu au lipsit nici elementele unei marș politic: câte o strângere de mână de la pietonii întârziați, mai o scandare ori o urare de succes. Au fost și câteva vorbe mai neprietenoase spuse în surdină de unii cu alte orientări politice. Dar nu s-a depășit decența necesară unui debut de campanie.

Pe strada Alba-Iulia a făcut joncțiunea cu grupul de liberali și social-democrați și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis.

După minutul ce a marcat încheierea zilei de 9 mai și trecerea la ziua de vineri, primul afiș a fost lipit de Nicolae Robu, urmat imediat de aliatul său Alfred Simonis.

Ambii politicieni au declarat că doresc ca Timișoara și Județul Timis să recapete tot ce au pierdut în timpul mandatului ce se va încheia, curând.

Declarațiile celor doi candidați pot fi ascultate în extenso în filmarea de la fața locului.

Au fost prezenți la ineditul marș Alfred Simonis, candidatul la președinția Consiliului Județean Timiș, și Nicolae Robu, candidatul la funcția de primar al Municipiului Timișoara ca principali actori însoțiți de Vasile Blaga, Marilen Pirtea, Sorin Ionescu, Cristian Bușoi și mulți alți lideri politici dar și simpli simpatizanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :