Perioada dintre secolele XIII și XVI este luată sub lupă de specialiști din toată Europa

159

Viață socială și politică din vechimea acestui centru de continent încă mai ascunde numeroase taine. Pentru a ridica puțin din misterele celor întâmplate acum mai multe sute de ani în urmă specialiștii din varii domenii se vor întâlni la Timișoara. Prilejul este dart de o conferință internațională cu totul deosebită.

Muzeul Național al Banatului organizează în perioada 25-27 octombrie 2017, conferința internațională POLITICS AND SOCIETY IN THE CENTRAL AND SOUTH-EASTERN EUROPE (13 TH -16 TH CENTURIES), conferință ce reunește specialiști reputați din țară, dar și din Anglia, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Simpozionul este strucurat pe două secțiuni (istorie și arheologie), tema dezbaterilor fiind istoria Evului Mediu din zona centrală și sud-estică a Europei.

Lucrările ştiinţifice vor aborda subiecte de istorie politică, socială și militară și studii ale unor piese de patrimoniu reprezentative evului mediu. Invitatul de onoare al conferinței este Prof. Martyn Rady de la University College London.

Aflată la cea de-a doua ediție, Conferința Politics and Society in the Central and South-eastern Europe (13 th -16 th centuries) se desfășoară sub egida Consiliului Județean Timiș. Muzeul Național al Banatului își propune transformarea acesteia într-un eveniment permanent și prestigios, atât pentru Timișoara, cât și pentru Banat și invită toate persoanele interesate să participe la lucrări joi, 26 octombrie 2017, cu începere de la ora 10.00, la Bastionul Theresia.

LĂSAȚI UN MESAJ