Parlamentarii din Caraș-Severin, ,,campioni absoluți” în topul lenei la nivel național!

197

Potrivit Raportului Indicelui Activismului Parlamentar (IAP), deputații și senatorii cărășeni se află la coada clasamentului pe județe atunci când vine vorba de activitatea parlamentară.

Mai exact, aleșii din Caraș-Severin se află pe poziția 40 din totalul de 42, fiind întrecuți la capitolul lene și dezinteres doar de Teleorman și Mehedinți.

Topul a fost făcut pe baza unui studiu ajuns la a patra ediție, realizat de Ana Ungheanu și Ana-Maria Iatcu și se axează în clasificare pe indicele activității parlamentare. Acest indice reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiunile de cenzură semnate.

La nivel național, cei mai activi senatori și deputați sunt cei din Vaslui, cu un indice al activității de 101,13, ceea ce înseamnă că în total au însumat 64 de interpelări și întrebări parlamentare,  65 de inițiative legislative, 191 luări de cuvânt, 120 de declarații politice și 4 moțiuni semnate. Vasluienii sunt urmați în topul clasamentului de Dolj, Iași și Bistrița Năsăud.

De cealaltă parte a balanței, înclină parlamentarii care au uitat de ce sunt aleși și care, fie nu au prea trecut pragul Senatului sau al Camerei Deputaților, fie au sforăit de zor la ședințe. Printre aceștia, din păcate, se numără și aleșii cărășeni care au ajuns pe locul 3 de la coada clasamentului, cu un indice al activității de doar 22,267, cu puțin peste Teleorman, care are 20,092 și codașii din Mehedinți care au înregistrat un indice al activității de doar 19,662.

Nominal, la nivel de județ, Ioan Benga este cel care a obținut cea mai mare valoare a indicelui de activitate parlamentară cu 37,55, clasându-se pe locul 160 din totalul de 416 de deputaţi incluși în analiză.

Deputatul Valeria Schelean ocupă poziția 189 cu IAP 32,9, urmată de Aurel Duruț pe locul 108, cu IAP 30,85, Ion Mocioalcă cu un IAP de 27,5, Dan Laurenţiu Tocuţ cu un indice de 21,1, deputatul Valentin Blănariu cu 16,15, senatorul Ion-Simeon Purec, cu 15,65, iar la coadă, cu o valoare a indicelui sub 10, s-au clasat Ion Tabugan cu 9,35, senatorul Iosif Secăşan cu IAP 8 și deputatul Valentin Rusu cu un indice de doar 5,6.

 

Sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ