Pacienți din Timiș, cu venele pline cu cheaguri de sânge, tratați cu unguente și pastile din reclamele TV

230

Cazuri deosebit de grave ajung pe mâna chirurgilor de la singura Clinică de Chirurgie Vasculară  și Microchirurgie din vestul țării. Unele cazuri pot fi foarte ușor prevenite dacă pacienții ar lua în seamă doar tratamente prescrise de medici. Din păcate, medicii de pe această secție spun că le vin la spital bolnavi cu diferite boli cardiovasculare care s-au tratat acasă mai multă vreme cu tratamente naturiste din reclamele TV, sau cu alifie. Medicii se îngrozesc când văd cum a evoluat boala, iar mulți dintre acești pacienți ajung urgent pe masa de operație.

„La noi în țară avem un deficit foarte mare de legislație și de supraveghe a acestor situații, se fac reclame oriunde, la tot felul de substanțe, amestecuri, care curăță vasele, te salvează de atac cerebral, amputație, dar în spatele cărora nu există niciun studiu științific. Ele sunt și foarte scumpe, acesta e avantajul pentru care nu avem extrem de multe cazuri de acest fel, din cauza prețului. Mă îngijorească asta pentru că e un simptom al lipsei de informare, al lipsei de discernământ din partea pacienților”, spune prof. dr. Mihai  Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară  și Microchirurgie a Spitalului Clinic Județean din Timișoara.

Medicii trag un semnal de alarmă pentru ca aceste situații să nu se mai repete și îi sfătuiesc pe bănățenii care au probleme cu circulația sanguină să se prezinte pentru tratamente la medic.

LĂSAȚI UN MESAJ