Ninsoare la munte în minivacanța de 1 Decembrie. La mare altitudine stratul de zăpadă are deja 30 cm

402

Iarnă în toată regula la munte în minivacanța de 1 Decembrie. Până la această oră, stratul de zăpadă atinge 30 de cm la peste 1.450 m altitudine, dar codul galben de ninsori este încă în vigoare. Gradul de ocupare în stațiuni este de aproape 90%. Atât pe Semenic cât și pe Muntele Mic s-a așezat deja un strat de zăpadă, dar nu suficient și pentru deschiderea pârtiilor.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori, valabilă joi pentru zonele de munte. Avertizarea a intrat în vigoare noaptea trecută și este valabilă până vineri, la ora 2.00.
„La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei”, spun meteorologii.
Gradul de ocupare pe Valea Prahovei este de circa 90%, anunță proprietarii de hoteluri și pensiuni. Cu toate acestea, cei care vor o plimbare prin zăpadă pot merge și pentru o zi la munte.

”Stratul de zapada de aproximativ 15 cm inca nu permite deschiderea sezonului de ski. Astazi asteptam ploi in prima faza care ulterior se vor transforma in zapada. La aceasta ora bata vantul, este ceata si ninge slab. Incepand cu aceasta seara conform prognozei se raceste si va ninge in urmatoarele zile. Va vom tine la curent” au postat cei de la Muntele Mic online pe pagina de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ