Nicu Fălcoi: Suspendarea achiziției de corvete este o dovadă de incompetență crasă în coordonarea apărării

54

Senatorul USR, Nicu Fălcoi, ce reprezintă județul nostru în Parlamentul României ia o poziție fermă în cel mai recent prilej de încordări între cei de la putere și cei sunt în opoziție. Cu ceva ani în urmă mai marii armatei au considerat că este neaparat necesar ca marina militrară să aibe în dotare câteva nave mai perfecționate din clasa corvetelor. Bâjbâiala a durat un timp. Ba se fac navele la noi, ba se cumpără din exterior. Acum a apărut o nouă hotărâre prin care se abandonează proiectul.

Iată ce are de spus formațiunea USR, ce creditează puterea cu o incompetență vădită în problemele militare, prin vocea lui Fălcoi:

”Recenta informație potrivit căreia Ministerul Apărării Naționale a suspendat procedura de achiziție a corvetelor este încă o dovadă de incompetență crasă în coordonarea armatei (spun coordonare fiindcă, din păcate, judecând după actuala stare de fapt, nu putem vorbi despre conducere, pentru că ar fi mult prea mult…)

După scandalul numirii noului șef al Statului Major al Apărării, scandal care putea fi evitat cu ușurință dacă protagoniștii s-ar fi gândit mai mult la interesele și bunul renume al armatei decât la propriile interese, iată că actualii vremelnici guvernanți ne servesc un nou scandal: anularea unei licitații începută de foarte mult timp, chiar dacă și înainte aceasta fusese amânată foarte mult, pe motiv de…suspiciuni în derularea licitației.

Inutil, cred, de analizat hilarul acestei situații din care rezultă că factorii responsabili cu derularea licitației se suspectau că…au încălcat legea. Asta chiar este o noutate! (de regulă, ei o încalcă și nu au niciun fel de suspiciuni!)

De această dată, un anumit departament din cadrul Ministerului Apărării Naționale (departament de care domnul ministru – care nu și-a satisfăcut nici măcar stagiul militar, dar se declară a fi un vajnic mânuitor de puști cu aer comprimat – habar nu are!) a făcut o sesizare la Parchetul Militar, cum că legea ar fi fost încălcată în procesul licitației pentru cele patru corvete.

Cui anume slujește suspendarea acestei proceduri de achiziție? Și s-a ajuns, oare, în acest punct din cauza prostiei, a incompetenței strigătoare la cer sau a relei credințe?

Pentru că de obicei plec de la premisa că, dacă un lucru poate fi explicat prin prostie, nu are sens să încercăm să căutăm explicații mai complicate, aș fi tentat să cred – la fel ca în cazul foarte multor altor decizii ale PSD-ALDE – că a fost vorba și în acest caz despre incompetență crasă dublată de prostie. Mi-e teamă, însă, că de data aceasta e vorba de mai mult decât atât și că la mijloc e posibil să fie și unele interese financiare.

Stimați „tovarăși” care ați avut la dispoziție 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei și v-ați bătut joc de acești bani, vă rog eu frumos, nu vă mai bateți joc de armată!

Prea mult timp armata română a fost cenușăreasa acestei țări.

Aveți posibilitatea să faceți ceva pentru apărarea țării.

Uitați de comisioanele pe care sunteți obișnuiți să le cereți! Măcar în acest domeniu, încercați să vă amintiți că sunteți români!”, a transmis Nicu Fălcoi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ