Nemții îi preferă pe ruși! Cel mai bogat land din Germania vrea să cumpere milioane de doze de vaccin din Rusia

230

Landul german Bavaria este gata să cumpere 2,5 milioane de doze Sputnik V, de îndată ce acest vaccin anti-COVID va fi aprobat de organismul de reglementare competent din Uniunea Europeană, relatează CNN.

„În cazul în care Sputnik V este aprobat pentru utilizare în Europa, Bavaria va primi doze suplimentare de vaccin anti-COVID. Cred că este vorba de 2,5 milioane de doze. Probabil (vor veni) în luna iulie, prin intermediul acestei companii, Illertissen, pentru a creşte capacitatea adiţională de vaccin în Bavaria”, a spus premierul landului, Markus Soder, după o întâlnire cu miniştrii din consiliul acestui stat federal.

Illertissen este un producător de vaccinuri cu sediul în Bavaria. Decizia anunţată de premierul landului anticipează o reducere a cantităţilor de vaccin anti-COVID în lunile următoare.

Purtătorul de cuvânt al Cancelarului Merkel, apel la carantină naţională în Germania

În paralel, guvernul federal face apel la carantină naţională pentru reducerea cazurilor de COVID, anunţă CNN.

„Orice apel în favoarea unei carantine generale, unitare, de scurtă durată, este corect”, a declarat, miercuri, Ulrike Demmer, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Demmer a estimat că măsurile în vigoare nu dau rezultatele scontate şi a insistat pe importanţa unei „abordări federale comune”.

Purtătoarea de cuvânt a cancelarului Merkel a mai adăugat că rata de incidenţă trebuie să se stabilizeze sub 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Autoritatea pentru sănătate publică din Germania a anunţat săptămâna trecută că varianta britanică B.1.1.7 este responsabilă pentru aproape 90% din noile cazuri de infectare cu COVID în Germania.

Sursa: www.antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ